MFF School

Mladi na filmskim radionicama u Širokom Brijegu

Radionice se realiziraju pod vodstvom mentora Hrvoje Bazine i Tvrtka Bubala, a pohađa ih 18 polaznika.
Kultura / Film TV | 10. 08. 2021. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trodnevna filmska radionica za početnike, organizirana u sklopu Mediteran Film Festivala, započela je u ponedjeljak 9. kolovoza u Širokom Brijegu.

Foto: PR / Radionice za početnike u sklopu MFF School

''Prvi je to ciklus filmske radionice MFF School, koji je namijenjen za početnike, odnosno sve one koji do sada nisu sudjelovali u ovom projektu'', rekli su za Bljesak.info ispred ovog festivala.

Radionice se realiziraju pod vodstvom mentora Hrvoje Bazine i Tvrtka Bubala, a pohađa ih 18 polaznika.

Foto: PR / Tvrtko Bubalo, jedan od mentora...

''Osnove filma, scenarija, kamere i montaže samo su neke od tema koje će polaznici usvojiti'', rekao je za Bljesak.info Tvrtko Bubalo, jedan od mentora i istaknuo kako se radionice realiziraju u suradnji s Info centrom Europske unije u Bosni i Hercegovini.

Nakon početničkog dijela, polaznici će se u drugom ciklusu MFF School, od 17. do 28. kolovoza 2021., sudjelovati u stvaranju kratkog igranog ili dokumentarnog filma.

Tim učenika, mentora i predavača udružit će se u pisanju scenarija, produciranju, snimanju i montiranju filmova i tako proći kroz sve faze važne za nastanak filmskog djela.

Foto: PR / Mladi na filmskim radionicama

Uz pomoć filmaša iz organizacije Outside The Lens i produkcije Circe 3 producirat će se dva filma koji će biti prikazana na zatvaranju 22. Mediteran Film Festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close