Audijencija

Martin Scorsese ponovno kod Pape

Za vrijeme kratkog susreta Scorsese je poglavaru Katoličke Crkve poklonio knjigu dok su pred kamerama držali filmsku klapu...
Kultura / Film TV | 01. 02. 2024. u 09:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u srijedu je u sklopu privatne audijencije u Vatikanu primio američkog redatelja i dobitnika Oscara Martina Scorsesea, prenosi Hina.

Za vrijeme kratkog susreta Scorsese je poglavaru Katoličke Crkve poklonio knjigu dok su pred kamerama držali filmsku klapu, objavila je Sveta Stolica.

Scorsese je rođen u New Yorku, gdje je odrastao u talijanskoj katoličkoj obitelji.

To nije prvi Scorseseov susret s Papom. Krajem svibnja 2023. Sveti Otac je primio slavnog redatelja i njegovu suprugu Helen nakon Filmskog festivala u Cannesu gdje je prikazan njegov film "Ubojice cvjetnog mjeseca".

Nekoliko je Scorsesovih filmova nadahnuto religijom. Godine 1988. snimio je "Posljednje Kristovo iskušenje", 1997. "Kundun" o životu Dalaj Lame te 2016. "Tišinu" koja se bavi Isusovcima.

Polovinom siječnja objavio je da je završio rad na scenariju filma o Isusu, kazavši da ga je na snimanje filma nadahnuo upravo papa Franjo. Snimanje bi trebalo početi ove godine, a film će se temeljiti na knjizi Shsakua Enda "Život Isusov".

Prije jučerašnje privatne audijencije Scorsese je prisustvovao Papinoj tjednoj općoj audijenciji sa svojom kćeri Francescom i u društvu američke glumice Lily Gladstone (37) koja ima jednu od glavnih uloga u Scorseseovu najnovijem filmu "Ubojice cvjetnog mjeseca" te je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice.

U hvaljenom filmu glume i američke zvijezde Leonardo DiCaprio i Robert De Niro. De Niro je nominiran za Oscara u kategoriji najbolje sporedne muške uloge, a Scorsese kao redatelj. Film je nominiran i u kategoriji najboljeg filmskog ostvarenja.

Ovogodišnja svečanost dodjele prestižnih nagrada održat će se u Los Angelesu 10. ožujka.

Uz ostale dužnosti Papa se gotovo svakodnevno sastaje s pojedincima ili grupama radi privatnih audijencija. Nisu to samo važne osobe iz Vatikana ili strani biskupi, već i javne osobe. Tako se u rujnu sastao s američkim glumcem i zvijezdom "Rockyja" Sylvesterom Stalloneom.

Kopirati
Drag cursor here to close