Format koji je odgojio brojne generacije

Kraj jedne ere: Nakon 36 godina gasi se MTV News

MTV News i nakon nekoliko desetljeća postojanja uživao je status jednog od omiljenih medijskih formata.
Kultura / Film TV | 10. 05. 2023. u 12:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez obzira na to kojoj generaciji pripadate, MTV News svima je dobro znana adresa. Ipak, generaciju X i milenijalce vežu posebne "emocije" za ovu platformu, pa nas ne čudi što je vijest o ukidanju iste poprilično glasno odjeknula.

Nakon 36 godina MTV News se i službeno glasi, a navodno se razlog krije u masovnim otpuštanjima, odnosno činjenici da je matična tvrtka smanjila postojeći tim za čak 25% što je posljedično dovelo do nemogućnosti normalnog funkcioniranja brenda, prenosi Gloria.hr

Pokrenut prije više od tri desetljeća

MTV News pokrenut je prije više od tri desetljeća i to s emisijom "The Week in Rock" koju je vodio Kurt Loder. Uslijedio je još niz emisija i formata koji su obilježili pop kulturu, a isto tako, MTV News katkad je donosio i loše vijesti poput one o smrti frontmena Nirvane, kultnog Kurta Cobaina.

Nedugo nakon nemilog događaja koji je poprilično potresao svijet glazbe, dopisnice MTV Newsa, Tabitha Soren i Alison Stewart, izazvale su veliku pozornost kada su u intervjuu predsjednika Billa Clintona upitale nosi li bokserice ili gaćice.

Kopirati
Drag cursor here to close