Ciné-Caravana

Do kraja Ciné-Caravana još dva filma u kinu Meeting Point

U kinu Meeting Point u Sarajevu održava se “Ciné-Caravane” – francusko-njemački filmski karavan
Kultura / Film TV | 04. 12. 2020. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kinu Meeting Point u Sarajevu održava se “Ciné-Caravane” – francusko-njemački filmski karavan, u organizaciji Goethe-Instituta i Francuskog institut u BiH, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Projekcije u kinu Meeting Point posljednja su etapa “Ciné-Caravana”, projekta u sklopu njemačko-francuskog kulturnog fonda, koji je na put po BiH krenuo početkom rujna i zahvaljujući kojem je prikazano 9 filmova u 15 gradova u BiH.

“Neizmjerno sam sretan što ste se odazvali našem pozivu i došli u kino Meeting Point. Jako nam je važno da u skladu s mjerama zbog pandemije, imamo projekcije u kinu, a ne samo u digitalnom obliku”, rekao je na otvorenju manifestacije Martin Schumacher, direktor Goethe-Instituta Bosne i Hercegovine.

Sinoć se publici video porukom obratila i veleposlanica Francuske u BiH Christine Toudic.

Foto: PR / Projekcije u kinu Meeting Point 

“Filmovi prikazuju vitalnost europskog kinematografskog stvaralaštva koje je Sarajevo Film Festival tako dobro utjelovio tijekom 26 godina i čemu će doprinijeti francusko-bosanski sporazum na polju kinematografske koprodukcije, koji je stupio na snagu prošlog rujna. Ciné-Caravane naglašava važnost raznolikosti kulturnih izraza i pogleda na svijet. Dijalog kultura predstavlja suštinsku dimenziju naše Europe, ne manje presudnu od njene ekonomske dimenzije. Ono što nas zbližava, nas Europljane, mnogo je važnije od onoga što nas razdvaja”, naglasila je Toudic.

Do kraja Ciné-Caravana bit će prikazani filmovi RODITELJI / ELTERN (Robert Thalheim, 2012/2013, 96 min.) u petak, 4. prosinca, a u subotu, 5. prosinca KAO LAV / COMME UN LION (Samuel Collardey, 2012, 102 min.).

Sve projekcije počinju u 19 sati. Broj mjesta u kinu je ograničen, a besplatne ulaznice se mogu preuzeti sat vremena prije početka projekcije.

Program se odvija u skladu s važećim epidemiološkim mjerama i preporukama nadležnih službi. Mjere za zaštitu zdravlja uključuju dezinfekciju obuće i ruku pri ulasku u kino Meeting Point, fizički razmak prilikom ulaska i izlaska iz kino dvorane, sjedenje na obilježenim mjestima, nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska iz kina kao i tijekom projekcije.

PROGRAM:

Petak, 4. prosinac / 19:00

Roditelji / Eltern
Robert Thalheim, 2012/2013, 96 min.
Uloge: Charly Hübner, Christiane Paul, Paraschiva Dragus, Emilia Pieske, Clara Lago

Dugo godina su zamijenili uloge: dramski režiser Konrad preuzeo je domaćinstvo i odgoj djece, a Christina je pokušala napredovati kao anesteziologinja na jednoj klinici. Sada tome svemu treba da bude kraj. Konrad dobiva priliku da nanovo inscenira Hebbelove „Nibelungen“. Dadilja iz Argentine treba da se brine o djeci. No ništa ne ide kako je planirano. Ostaju stare uloge, samo s novim glumcima.

Subota, 5. prosinac / 19:00

Kao lav / Comme un lion
Samuel Collardey, 2012, 102 min.
Uloge: Mytri Attal, Marc Barbé, Jean-François Stévenin

Mitri ima 15 godina i živi u selu u Senegalu. Kao i svi mladi njegovih godina, igra fudbal i sanja o Barçi i Chelseaju. Ali da biste napali velike europske klubove, morate platiti. Obitelj doprinosi i zadužuje se kako bi mu pomogla. Jednom u Parizu sve propada: Mitri se nađe napušten bez novca i ne može zamisliti da se suoči sa sramotom povratka u selo. Tada počinje odiseja sastavljena od snalažljivosti.

Kopirati
Drag cursor here to close