Tom Cruise i Kelly McGillis

Kako je nastala kultna scena iz filma Top Gun

Jedna od kultnih scena iz filma Top Gun dodana je naknadno i uopće je nije bilo u scenariju.
Kultura / Film TV | 04. 07. 2020. u 07:27 Bljesak.info
Scena iz filma Top Gun 1986. godine

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film Top Gun redatelja Tonyja Scotta snimljen je 1986. godine po članku u časopisu "California magazine". Film je odmah postao svjetski hit, a glavni glumac Tom Cruise velika zvijezda s milijunskim honorarima. Glazba iz filma tjednima nije silazila s vrhova glazbenih ljestvica.

Ipak, jedna od kultnih scena iz filma dodana je naknadno i uopće je nije bilo u scenariju. Naime, nakon testnog prikazivanja Top Guna publika je željela vidjeti više romantičnih scena između Toma Cruisea i Kelly McGillis pa su producenti dodali scenu u liftu kako bi udovoljili gledateljima. I zaista nisu pogriješili.

U ovoj sceni Maverick, koji je netom izašao iz tuša odjeven u potkošulju i s ručnikom oko vrata, ulazi u lift u kojem susreće instruktoricu letenja Charlie Blackwood. Njihova romansa tek se zahuktava, a koliko se sviđaju jedno drugome, govore pogledi koje u liftu razmjenjuju.

Pomalo sramežljivo Charlie kaže Mavericku kako inače ne poziva studente u svoju kuću, želeći mu dati do znanja da je njegov nedavni posjet za nju ipak imao posebno značenje.

''Ali moram misliti na svoj posao'', dodaje Charlie, a Maverick, zadubivši se u njezine plave oči, kaže:

''Drago mi je da smo to raščistili''.

Scena je to bez koje mnogi ne mogu zamisliti Top Gun, no istina je da se skoro nije ni pojavila u filmu, već je dodana naknadno.

Video: Trailer za novi Top Gun koji u kina stiže krajem godine

Nastavak ovoga filma snimljen je nakon 34 godine. Njegovo prikazivanje u kinima poremetila je pandemija korona virusa, a prema posljednjim informacijama planirano je da svijetlo dana ugleda 23. prosinca 2020. godine.

Top Gun: Maverick je naziv nastavka koji je režirao Joseph Kosinski uz scenarij Ehrena Krugera, Erica Warren Singera, i Christophera McQuarrieja, a prema priči Petera Craiga i Justina Marksa.

Kopirati
Drag cursor here to close