Nije to to

Internet bi ubio dušu Cannesa

Direktor festivala Thierry Frémaux upitao je kako je uopće moguće postaviti ostvarenja neka filmska ostvarenja na računalu.
Kultura / Film TV | 21. 04. 2020. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizatori filmskog festivala u Cannesu odbacili su svaku mogućnost da Festival umjesto žive realizacije bude održan na interntu.

"Filmski festival u Cannesu neće biti održan na internetu, ukoliko zbog pandemije virusa korona bude onemogućena njegova normalna realizacija", poručuje direktor festivala Thierry Frémaux.

Rekao je kako smatra da takav model ne bi funkcionirao u Cannesu.

"Poništili bismo mu dušu, povijest, efikasnost...Šta je digitalni festival? Digitalno natjecanje? Verujem da bismo morali prvo pitati vlasnike autorskih prava šta misle o tome", navodi Frémaux za Variety.

Upitao je kako je uopće moguće postaviti ostvarenja neka filmska ostvarenja na računalu.

"Otkrivanje ostvarenja 'Top Gun 2' ili Pixarove 'Duše' bilo gdje osim u kinu? Ovi filmovi su odgođeni da bi bili prikazani na velikom platnu. Ne vidim razlog da oni budu prikazani u Cannesu na nekoj digitalnoj platformi'', smatra Frémaux.

Odbijanje rukovodstva festivala u Cannesu da se preseli u digitalno okruženje ne iznenađuje, jer je Frémaux "okorjeli zaljubljenik u veliko platno i čak je bio domaćin godišnjeg Lumière festivala u Lionu u čast francuskih pionira filma, braće Lumière", navodi se u tekstu, prenosi Srna.

Poslije višetjednih spekulacija, organizatori su još 19. ožujka objavili da se festival, koji se tradicionalno održava u svibnju, zbog virusa korona odgađa za kraj lipnja ili početak srpnja. Točan datum tek treba biti određen.

 

Kopirati
Drag cursor here to close