HP tehnologija

HP pokreće film Madagaskar 3: Najtraženiji u Europi

Kultura / Film TV | 18. 06. 2012. u 08:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snaga HP-ove tehnologije i kreativni genij DreamWorksove kompanije Animation SKG, Inc (Nasdaq: DWA) udružili su se kako bi publici podarili divlju poslasticu s naprednom animacijom 3D filma „Madagaskar 3: Najtraženiji u Europi“, koji upravo igra u domaćim kinima.
 
HP –ova je tehnologija korištena kako bi se pomoglo animatorima DreamWorksa da riješe umjetničke izazove koji film „Najtraženiji u Europi“ dovode na velika platna, kao treći dio uspješnice „Madagaskar“. Po prvi puta svjetska publika može doživjeti „Madagaskar“ u 3D izdanju. Originalni film je izašao 2005., a zajedno s nastavkom iz 2008. ostvario je bruto prihod od 1,1 milijardi dolara na svjetskim kino blagajnama.
 
DreamWorks se poslužio  tehnologijom koja je obuhvaćala HP-ovu konvergentnu infrastrukturu (HP Converged Infrastructure), seriju radnih stanica HP Z Workstations, HP-ova mrežna i serverska rješenja, te resurse digitalnog rasteriziranja kako bi stvorio novu razinu bogatstva u animiranom filmu.
 
Naš cilj za svaki film je da pomaknemo granice naše kreativnosti kako bismo oživjeli priču za publiku,“ rekao je Ed Leonard, glavni operativni direktor za tehnologije studija DreamWorks Animation. „HP-ova tehnologija omogućava našim umjetnicima da pređu te granice i usredotoče se na kreiranje najmoćnijeg doživljaja 3D animacije.“
 
DreamWorks Animation koristi HP-ovu tehnologiju u cijelom produkcijskom ciklusu za sve, od svakodnevnih zadataka do razvoja najdetaljnijih animiranih scena i obrade ogromnih količina podataka rasteriziranja. Tijekom godina, HP-ova je tehnologija imala integralnu ulogu u stvaranju revolucionarnih animacija studija DreamWorks, uključujući serijal „Shrek“, filmove „Kako izdresirati zmaja“, „Kung Fu Panda“, „Kung Fu Panda 2“ i „Mačak u čizmama“.
 
„Madagaskar 3“ je iskoristio snagu nekoliko HP – ovih tehnologija:

•  Umjetnici su koristili više od 200 visoko-kvalitetnih radnih stanica serije HP Z800 Workstations kako bi pripomogli u stvaranju velikog izbora zamršenih, organskih ambijenata koji postoje dijelom zbog neobične snage HP-ovih radnih stanica (HP Workstations) s višejezgrenim procesorima. Umjetnici su koristili te radne stanice kako bi pomogli dizajnirati sve u filmu – od Zooster likova do digitalnih efekata poput kompleksne vatre i vrlo detaljnih prikaza svjetline u krupnom planu.

•  HP-ova DreamColor tehnologija korištena je u postupku produkcije tog filma kako bi se stvorila tačna i konzistentna boja u štampi, na monitoru i velikom platnu.

•  HP ProLiant BL460c blade tehnologija poslužitelja, geografski razmještena na četiri farme s poslužiteljima za rasteriziranje diljem SAD-a i Indije, pružila je vrhunsku računarsku snagu u presudnim fazama produkcije. Plošni poslužitelji pokretali su nevjerojatnih 200 terabajta podataka i više od 65 milijuna sati rasteriziranja.

•  HP-ova mrežna rješenja, uključujući preklopnike serija HP 12500, 5800 i 6120, pametni upravljački centar HP Networking Intelligent Management Center, i HP Intelligent Resilient Framework, osigurala su značajno unapređene razine rada mreže, istovremeno pojednostavljujući upravljanje mrežom preko jednog sučelja ( tzv. single-pane-of-glass network management) preko podesivog okruženja 10G WAN/LAN. Sistem za pohranu HP IBRIX X9720 Network Storage System omogućio je DreamWorksu da odgovori na zahtjevne nestrukturirane potrebe studija za podacima, istovremeno planirajući budući rast.

•  HP Enterprise ServicesFlexible Hosted Rendering oskrbio je studio DreamWorks s kvalitetnom računarskom snagom kako bi se dobio dinamični kapacitet na zahtjev za filmovima s višestrukom računarskom grafikom (CG). Tokom proizvodnog ciklusa 12 posto „Madagaskara 3“ je izvedeno u oblaku.

•  DreamWorks Animation je koristio i usluge upravljanja ispisom (HP Managed Print Services (MPS)) kako bi olakšao kompleksnost upravljanja ispisom i povećao produktivnost tokom proizvodnje „Madagaskara 3“. Taj proces omogućava veću vidljivost informacije, te tako omogućuje brži rast prihoda. Kroz HP MPS, DreamWorks Animation mijenja tok rada baziran na papiru kako bi smanjio stvaranje otpada, srezao troškove i povećao produktivnost zaposlenika.
 
HP-ove radne stanice serije Z pokreću kreativni genij u DreamWorksu i pomažu u predstavljanju sljedeće inovacije u animaciji publici diljem svijeta,“ rekao je Jef Wood, potpredsjednik odjela WorldWide Marketing, Commercial Solutions Business Unit, HP.

HP je posvećen profesionalcima u medijskom i zabavnom sektoru te će nastaviti sarađivati s vodećim kompanijama poput studija DreamWorks kako bi bolje razumjeli potrebe te industrije te predstavili sljedeću tehnološku inovaciju.“
 
Zabavne činjenice iz filma „Madagaskar 3“
 
•  Više od 120.000 individualnih kompjuterski stvorenih okvira korišteno je kako bi se proizveo ovaj film.

•  Maestralna scena u cirkusu sadrži najveću i najdetaljnije prikazanu svjetinu u povijesti produkcije DreamWorksa – više od 5.000 individualnih likova. Scena uključuje nekoliko specijalnih efekata, uključujući maglu, iskre, sjaj, vatru i kišu, te je bilo potrebno 1,6 milijuna sati rasteriziranja da bi se stvorila.

•  Flashback scena sadrži masovne vatrene efekte i vrlo detaljno prikazane svjetine u prvom kadru, za koje je bilo potrebno 2,8 miliona sati rasteriziranja.

•  U sceni trčanja za vlakom oko 1.200 eura je bačeno u zrak.

•  Silueta nebodera na Manhattanu prvobitno nije imala novi Svjetski trgovački centar (WTC) – zaposlenik DreamWorksa iz New York Cityja koji je netom prije obišao to područje bio je oduševljen djelomično završenom zgradom, te je zatražio da ona bude stavljena u scenu kako bi se prikazala zadivljujuća arhitektura.

•  Gijine trepavice imaju 96 trakica koje se mogu animirati.

•  Alex ima više od 2.000 individualnih kontrola koje animatorima omogućavaju da ga pozicioniraju u bilo koju pozu koja se može zamisliti.

•  Svaka osoba u scenama sa svjetinom imala je tri moguća tijela, 6 mogućih glava i različitu odjeću, a sve kako bi se stvorilo ukupno više od 19 miliona jedinstvenih kombinacija ljudi – za usporedbu, područje New York Cityja Metropolitan je baš ove godine dostiglo populaciju od 19 milijuna ljudi.

•  2.393 zgrade bile su u sceni Monaka, koja se sastojala od 42 različita modela, većina ih je imala tri varijante. Mnoge zgrade imale su druge modele razasute povrh njih (stolce, grmlje, kutije s cvijećem i druge objekte).

Kopirati
Drag cursor here to close