Film Otac

Goran Bogdan svijetu pokazao drugo lice Srbije

Na 70. Filmskom festivalu u Berlinu u subotu je premijerno prikazan film ''Otac'' Srđana Golubovića u selekciji ''Panorama''.
Kultura / Film TV | 24. 02. 2020. u 09:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 70. Filmskom festivalu u Berlinu u subotu je premijerno prikazan film ''Otac'' Srđana Golubovića u selekciji ''Panorama''.

Proslavljeni redatelj već treći put sudjeluje na Berlinalu, a nakon projekcije 10 minuta su trajale ovacije njemu i glavnom glumcu Goranu Bogdanu.

''Ovo je topao i dirljiv film. Svijet je vidio i drugo lice Srbije'', samo su neke od reakcija ljudi iz publike koji su izlazili iz dvorane brišući suze, prenosi RTRS.

Video: Trailer filma Otac

''Otac'' prati priču čovjeka (Goran Bogdan) kome je centar za socijalni rad oduzeo djecu, a on, suočen s birokracijom i korupcijom, kreće pješice za Beograd kao vid prosvjeda. Bogdan je za ulogu oca Nikole dobio i sjajne kritike Allana Huntera.

''Film Srdana Golubovića kombinira društveni realizam filmova koji slamaju srce, što srećemo u filmovima braće Dardenne, sa pričom o običnom čovjeku znanom iz filmova Franka Capre. On koristi ovu priču kako bi stvorio film u slavu svakodnevnih djela pojedinca. Posebno je impresivna glumačka kreacija Gorana Bogdana. Tu je gotovo opipljiva upečatljivost u njegovoj krajnjoj iscrpljenosti i turobnoj odlučnosti. Gledatelji vjeruju da je tu riječ o razumnom čovjeku koga čist instinkt navodi da uradi tu jednu stvar za koju vjeruje da će djecu vratiti u njegovo naručje, gdje im je i pravo mjesto'', piše Hunter.

Foto: Berlinale.de / Na kraju filma ovacije za redatelja i glavnog glumca
Kopirati
Drag cursor here to close