Sjećanja

Filmski festivali u Cannesu, Berlinu i Veneciji odaju počast Kirku Douglasu

"Bio je jako lijep muškarac koji je plijenio pojavom, izgledom. Bez toga u Hollywoodu ne možete graditi karijeru. Bio je par velikima kao što su Burt Lancaster, Marlon Brando, Montgomery Clift, Gary Cooper"
Kultura / Film TV | 06. 02. 2020. u 16:34 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filmski festivali u Cannesu, Berlinu i Veneciji u četvrtak su odali počast američkom glumcu Kirku Douglasu koji je umro u srijedu u 104. godini.

Festival u Cannesu oprostio se od nezaboravnog glumca koji je predsjedao žirijem 1980. godine.
Kirk Douglas "ostat će besmrtan u našem sjećanju i srcima", rekla je francuska filmska glumica Brigitte Bardot i dodala da se s tom američkom zvijezdom "zatvara velika zlatna knjiga američkog filma, a ja gubim nježno prijateljstvo koje je trajalo 67 godina".

"U 1980. godini Festival je imao golemu čast što je Kirk Douglas predsjedao žirijem koji je nagrade dodijelio filmovima "Sav taj džez" u režiji Boba Fossa i "Kagemusha, sjena ratnika" japanskog velikana Akire Kurosawe... Dirljiva sjećanja na čovjeka, počast legendarnom glumcu i sućut njemu bliskim ljudima", napisao je na Twitteru Canneski filmski festival.

"Bio je jako lijep muškarac koji je plijenio pojavom, izgledom. Bez toga u Hollywoodu ne možete graditi karijeru. Bio je par velikima kao što su Burt Lancaster, Marlon Brando, Montgomery Clift, Gary Cooper", rekao je predsjednik Festivala Gilles Jacob. Bio je "ličnost, vrlo utjecajan, sve je izgradio sam, imao je prkosnu volju".

Kirk Douglas je jako dobro govorio francuski i upravo je u Cannesu upoznao svoju drugu suprugu Anne Buydens s kojom se vjenčao 1952. Bio je prvi put član žirija 1970., a predsjedao je 1980.

"S velikom tugom primili smo vijest o smrti holivudske legende Kirka Douglasa, jednog od divova zlatnog doba filma. Za svog života primio je bezborjna priznanja, među njima i počasnog Medvjeda", napisao je Filmski festival u Berlinu.

"Zbog Kirk Douglas (1916.-2020)", tvitala je venecijanska Mostra i objavila fotografiju glumca u Veneciji 1953. citirajući njegovu rečenicu "Sva su djeca prirodni glumci, a ja sam još uvijek dijete".

Kopirati
Drag cursor here to close