Gone girl

Filmska jesen u znaku Fincherove "Nestale''

Kultura / Film TV | 27. 09. 2014. u 22:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

David Fincher ponovo se igra sa mračnim temama, bračnim problemima, neočekivanim obrtima i velikim platnom u novom trileru 'Gone girl' (Nestala) koji će, ako je vjerovati prvim odličnim kritikama, obilježiti jesen pred nama.

Pedesetdvogodišnji redatelj David Fincher upravo je svijetu predstavio svoj novi, deseti po redu dugometražni, igrani film. Na otvaranju 52. Filmskog festivala u New Yorku premijerno je prikazano ostvarenje 'Gone girl', adaptacije istoimenog mračnog književnog bestselera, u kojem glavne uloge tumače Ben Affleck i Rosamund Pike.

Filmovima 'Sedam', 'Klub boraca' (Fight Club), Zodiac, 'Soba panike', ''Neobičan slučaj Benjaminina Buttona', 'Društvena mreža' i 'Muškarci koji mrze žene' (The Girl With The Dragon Tatoo) osigurao je sebi status redatelja koji se ne boji da zađe u mračnu stranu života i natjera nas da se, na različite načine, vežemo za njegove junake.

Priča prati brak Nicka (Affleck) i Amy (Pike) koji se raspada pod teretom loše financijske situacije i selidbe u mužev rodni grad. Amy nakon toga nestane, a Nick kreće u potragu - ali sve je jasnije da bi on mogao biti upleten u njezin nestanak.

Spremajući se za ovu ulogu glumac je danima zaredom gledao Fincherov film 'Sedam'. ''Rad s Fincherom je bio iskustvo iz kojeg možete toliko toga naučiti, uživao sam i radio bih sve ponovo. A David, usprkos njegovoj reputaciji, je veoma zabavan i fin momak, nije samo neki demon'', kazao je Affleck uoči njujorške premijere filma, prenosi 'The Hollywood Reporter'. ''Trenutno se nalazim u takvom trenutku u svojoj karijeri kada sam shvatio da mi je redatelj najvažniji. S Davidom bih snimio i film po telefonskom imeniku.''

''Stvarno smo secirali brak, stavili ga pod mikroskop, zar ne, od onih prvih, opijajućih dana ljubavi'', tvrdi Rosamund Pike. Prema njenim riječima ovo je film o intimnosti, ali i izdaji koja može pratiti tu intimnost i često uništi sve za tren.

Fincher u početku nije bio siguran želi li ulogu Nicka povjeriti Affleku, a sumnje su se rasplamsale kada je tijekom snimanja filma priopćeno da je Afflek novi Betman, što je izazvalo bezbroj mahom negativnih komentara.

''On je veoma pametan. Mislim da on osluškuje reakcije ljudi o njemu, veoma je oprezan kada je to u pitanju. Ne želi da se neko osjeća loše zbog njega. Bilo je veoma zabavno gledati nekoga, tko je toliko voljan da učini sve boljim, kako mora se mora boriti za sebe'', tvrdi Fincher o Affleku u intervjuu za britanski “Guardian”.

Ipak, i Nibk i Ben imaju nešto zajedničko, uočava Fincher, a to je medijska lavina koju su pokušavali preživjeti.

''Ben je prošao kroz razdolje života u kojem su se prema njemu ponašali kao prema smeću. Mislim da to na čudan način i danas traje. I ne možete a da se ne zapitate – hoće li će ga ikada pustiti na miru. Ali dobro je da u ovoj ulozi imate nekoga tko razume tu suludu situaciju. On zna kako je živjeti u kući u kojoj moraš stalno navlačiti zastore, za svaki slučaj'', navodi Fincher misleći na neumorne fotografe koji Affleku ne daju mira.

Glazbu za film Gone gorl uradili su frontman američkog alternativnog sastava Nine Inch Nails Trent Reznor i njegov dugogodišnji suradnik - britanski glezbenik Atticus Ross.

Među gradovima u kojima će Gone Girl imati premijeru bit će i Mostar. U srijedu u 20 sati Cinestar Mostar prikazuje novi Fincherov film.

Kopirati
Drag cursor here to close