Los Angeles

Film The Hunger Games: Catching Fire, dominirao na dodjeli nagrada MTV Movie Awards 2014.

Kultura / Film TV | 14. 04. 2014. u 14:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi dio megapopularne ZF akcijske dramske sage Igre gladi: Plamen (The Hunger Games: Catching Fire) potpuno je dominirao svečanošću dodjele nagrada MTV Movie Awards 2014., održane 13. travnja u Nokia Theateru u Los Angelesu.

Naime, spektakl je proglašen najboljim filmom godine, a titulama najboljih glumaca ovjenčani su Jennifer Lawrence i Josh Hutcherson za uloge protagonista u tom filmu.

Hutcherson, kojemu je nagradu za najbolju mušku ulogu u The Hunger Games uručio Johnny Depp, odao je počast nedavno preminulom glumcu i kolegi Philipu Seymouru Hoffmanu koji je interpretirao ulogu Plutarcha Heavensbeeja. Jennifer Lawrence, dobitnica nagrade za najbolje žensko glumačko ostvarenje nije prisustvovala svečanosti.

Glumac Chaning Tatum osvojio je nagradu za MTV Trailblazer (MTV Predvodnik), dok je slavni Mark Wahlberg ovogodišnji dobitnik MTV Generation nagrade.

U kategoriji najbolje transformacije na filmu MTV On-screen Transformation pobijedio je Jared Leto za ulogu u drami Dallas Buyers Club.

Fanovi ove nagrade su, kao i prethodnih godina mogli glasovati i za glumačka ostvarenja u kategorijama koje ne postoje ni na jednoj drugoj dodjeli nagrada. Tako su najbolju tučnjavu na filmu, za što su i nagrađeni nagradom MTV Best Fight odglumili Orlando Bloom i Evangeline Lily protiv Orka u epu The Hobbit: The Desolation of Smaug.

Jonahu Hillu pripala je nagrada za najboljeg komičara za ulogu u filmu Vuk s Wall Streeta, a onu za najbolji WTF Moment osvojio je Leonardo Di Caprio za interpretaciju mladog newyorškog brokera Jordana Belforta u istoimenom uratku Martina Scorseseja.

U kategoriji originalnog naziva Best scared as-shit performance nagrađen je Brad Pitt za ulogu u hororu World War Z, a u kategoriji Najljepši poljubac nagrađeni su Will Poulter, Jennifer Aniston i Emma Roberts u filmu We're the Millers.

Domaćin dodjele bio je Emmyjem nagrađeni voditelj showa Late Night, Connan O'Brien.

Kopirati
Drag cursor here to close