Osamnaesto izdanje...

Zatvoren NAFF - Grand prix osvojio ''Stan psa''

Grand prix osvojio je film ''Stan psa'' Dog apartment iz Estonije. Autor Priit Tender osim glavne nagrade dobio je i nagradu za najbolju animaciju glina-lutke na 18. NAFF-u.
Kultura / Film TV | 31. 08. 2023. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osamnaesto izdanje Međunarodnog festivala animiranog filma NAFF zatvoreno je 30. kolovoza 2023. ceremonijom proglašenja pobjednika u u Neumu.

Foto: PR / Zatvaranje festivala...

Grand prix osvojio je film ''Stan psa'' Dog apartment iz Estonije. Autor Priit Tender osim glavne nagrade dobio je i nagradu za najbolju animaciju glina-lutke na 18. NAFF-u.

Pobjednički film...

Pobjednički film govori o nesretnoj sudbini baletana Sergeia, koji je deportiran u kolektivnu farmu. Tu se svakodnevno bori protiv rutine, domaćih životinja i alkohola.

Najbolji studentski film ove godine je 98M3 iz Francuske, a koji potpisuje pet autora.

Foto: PR / Nagrade...

Jedna nagrada koja se dodjeljuje u čast oskarovca Dušana Vukotića od 2017. godine kao poticaj za dalji rad regionalnim autorima - ove godine otišla je u Sloveniju za film ''Kurent''.

Za najbolju 2D animaciju na 18. NAFF-u nagrađen je američki autor Patrick Smith i njegov film ''Pour generation''.

Dvije nagrade za film iz Grčke

Ove godine na neumskom Festivalu dvije nagrade dobio je film iz Grčke ''Pink mountain''. Autor Thomas Kunstler je nagrađen za najbolju glazbu i najbolju likovnost.

''Posebno želim zahvaliti svima na gostoprimstvu. U Neumu sam proveo zaista divne dane, nadam se da ću se vratiti ponovo'', rekao je Thomas Kunstler.

Foto: PR / Tomas Kunstler iz Grčke, dobitnik dvije nagrade

Dvojica autora iz Njemačke također su nagrađena na NAFF-u, te je ''Reincarnation mall'' dobio priznanje za najbolju 3D animaciju. Eric Giessmann i Piers Goffart svoje priznanje su preuzeli u Neumu na svečanoj dodjeli nagrada.

Nakon svečanosti dodjele nagrada, gosti Međunarodnog festivala animiranog filma u Neumu uživali su u projekcijama nagrađenih filmova.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close