18-godišnji redatelj

Film Širokobriježanina Hrvoja Bazine među 10 najboljih od 1.520 prijavljenih

Kultura / Film TV | 03. 08. 2017. u 13:18 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjajan uspjeh sa svojim kratkim filmom ostvario je 18-godišnji redatelj iz Širokog Brijega Hrvoje Bazina.

Njegova kratkometražna drama ''Intangible'' (Nematerijalna) ušao je u finale odnosno izabran je među 10 najboljih u kategoriji ''najbolja lokacija'' od ukupno 1.520 prijavljenih filmova na projektu ''My Røde Reel'' - svjetski poznatog proizvađača mikrofona i audio/studio opreme. Radnja filma govori o siromašnom momku koji pokušava pronaći ljubav na način da piše pisma i šalje ih kao papirnate brodove.

''Sigurno je velika stvar završiti među prvih deset u kategoriji za najbolju lokaciju. Zahvalan sam svojoj ekipi i glumcima koji su radili sa mnom na filmu jer bez njih ga nikada ne bih uspio završiti. No naravno, sama predivna lokacija Borka je tu igrala veliku ulogu. Borak mi je sigurno olakšao čitavu produkciju, jer gdje sam god okrenuo kameru, imao sam predivnu pozadinu. Ovo je bio već sedmi film u kojem sam imao scene koje su snimane tamo i siguran sam da će ih još biti'', izjavio je za Bljesak.info mladi redatelj Hrvoje Bazina.

U ranijem razgovoru s njim kazao nam je da je film sniman pet dana na lokaciji u Borku u izuzetno hladnim uvjetima, no ističe da je atmosfera na snimanju bila odlična.

Bazina je u lipnju ove godine završio Srednju strukovnu školu u Širokom Brijegu te će na jesen krenuti na zagrebačko veleučilište VERN gdje je upisao preddiplomski studij ''Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje''. Veliki je zaljubljenik u fotografiju i video te sa svojih 18 godina iza sebe već ima snimljenih sedam filmova, a ukupno je sudjelovao u snimanju njih 15. Također, voditelj je filmske radionice Mediteran Film Festivala - MFF School.

Ovu lijepu priču zaključit ćemo porukom filma koju je u zaključku razgovora za Bljesak.info kazao mladi Bazina: ''Nije sve u materijalnome, važno je kakva si osoba. Jer i mali znakovi pažnje mogu na kraju dovesti do velike ljubavi''.

Kopirati
Drag cursor here to close