Tropik film i video

Film "Pored mene" dolazi u bh. kina

Kultura / Film TV | 02. 10. 2015. u 09:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tropik film i video najavljuje početak bh. distribucije filma "Pored mene". Ovu uzbudljivu dramu koja osvojila Zlatnu Arenu za "najbolji film u međunarodnom programu"  62. Pula Film Festivala te Nagradu mlade publike na 21. Sarajevo Film Festivala, od danas će se naći na redovnim repertoarima sljedećih kino dvorana: Multiplex Ekran, Multiplex Cinema City, Kino Meeting Point, Kino Andrićgrad, Kino Theatre Busovača te u Centru za prikazivanje filmova ''Prijedor".

Olji (Hristina Popović) nije bilo dovoljno da samo predaje povijest. Željela je da mijenja svijet. Kako to ne ide tako lako, shvatit će kada otkrije da je netko od njezinih učenika odgovoran za napad na nju, koji je snimljen i postavljen na internet. S obzirom da nitko iz razreda ne želi da prizna i preuzme odgovornost, Olja se odlučuje na radikalne mjere.

I tako, umjesto planiranog odlaska na ekskurziju, učenici iz IV-3 ostaju zaključani u školi – bez mobilnih telefona i interneta! Od tog trenutka, sve grupe u razredu, od sportaša i navijača, preko fenserki i hipstera, do štrebera i gotičarki, po prvi put moraju da rade zajedno, u pokušaju da nađu rješenje. 

Neki od njih su u panici, poput odlikašice Sofije (Jelena Puzić), košarkaš Strahinja (Nikola Glišić) pokušava da zavede red, njegova djevojka Jelena (Milica Majkić) i drugarice ne mogu da prežale otkazanu ekskurziju, a školski diler Tadija (Darko Ivić) i ekipa imaju i većih problema.

S druge strane, Lazar (Slaven Došlo) i Isidora (Gorica Regodić), u toj noći vide priliku za žurku koja će da protrese temelje škole. Nove ljubavi, stara neprijateljstva i duboko čuvane tajne će isplivati na površinu, u noći koja će promijeniti sve, a Oljini učenici će po prvi put biti u situaciji da vide osobe pored sebe nekim drugim očima. 

Do kraja večeri, možda će netko i pronaći odgovor na temu sastava koji im je razrednica zadala – ''Ljubav''.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close