Kino

Film ''Čuvar'' na repertoaru kina Meeting Point

Kultura / Film TV | 14. 11. 2011. u 10:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na repertoaru kina Meeting Point od 15. studenog sarajevska publika može pogledati film "Čuvar" Johna Michaela McDonagha.

Riječ je o dobitniku nagrade publike na 17. Sarajevo Film Festivalu.

U svom prvom igranom filmu, McDonagh, irski redatelj sa sjedištem u Londonu i istaknuti scenarista, udružuje vulgarnog, bezobzirnog i sasvim jedinstvenog irskog policajca, Boyla, kojeg tumači izvanredni Brendan Gleeson, i američkog policajca, Everetta (Don Cheadle), koji dolazi u zapadnu Irsku, u područje u kojem se govori irski jezik, Gaellic, kako bi pomogao da se prekine jedan lanac trgovine narkoticima.

Everett je tu kao komičarev sekundant. Sve se vrti oko Boyla, sile prirode i njegovog identiteta, koji je jedva prikriven dok se obraća svom nesigurnom partneru, koristeći se svim poznatim knjiškim, crnačkim klišejima.

McDonagh miješa žanrove u ovom zapanjujuće svježem i ritmički usklađenom filmu. Ovo je solo improvizacija o ubojitom policijskom tandemu, crna komedija, akcioni film, sentimentalna drama i na koncu klasični western koji čitavo vrijeme podgrijava pomamna španjolska glazbena tema benda Calexico.

Uloge u filmu su ostvarili: Brendan Gleeson, Don Cheadle, Liam Cunningham, David Wilmot, Rory Keenan, Mark Strong, priopćeno je iz Kina Meeting Point.

Kopirati
Drag cursor here to close