European Film Awards

Dobitnik EFA Nagrade mlade publike je film 'Moj brat ganja dinosauruse'

Autor pobjedničkog filma je na svečanosti održanoj uživo na stranici European Film Awards - koja se još uvijek može pogledati, bio vidno uzbuđen i sretan.
Kultura / Film TV | 27. 04. 2020. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dobitnik ovogodišnje Nagrade mlade publike Europske filmske akademije (EFA Young Audience Award) je film MOJ BRAT GANJA DINOSAURUSE Stefana Cipanija.

U izboru najboljeg filma sudjelovalo je više od 2000 mladih od 12 do 14 godina iz 32 europske zemlje, među kojima su bili i članovi žirija iz Sarajeva. Partneri u Bosni i Hercegovini Europskoj filmskoj akademiji su četvrtu godinu za redom Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point.

Autor pobjedničkog filma je na svečanosti održanoj uživo na stranici European Film Awards - koja se još uvijek može pogledati, bio vidno uzbuđen i sretan.

''Toliko sam uzbuđen da ne znam što da kažem. Hvala svima koji su me podržali i producentima ovog filma'', izjavio je Cipani.

Video: Trailer filma Moj brat ganja dinosauruse

Ove godine je izbor održan u novim okolnostima: zbog pandemije koronavirusa mladi su filmove gledali u toplini svojih domova. Sa organizatorima izbora u svojoj zemlji sudionici su se družili putem Zoom aplikacije, potom glasali, a onda danas svi zajedno proglasili pobjednika. Fizički su bili odvojeni, ali zajedno u misiji gledanja filmova i pripadanju filmskoj zajednici.

Tri filma koja su bila nominirana za ovogodišnju nagradu, uz pobjednički MOJ BRAT GANJA DINOSAURUSE, bili su i ROCCA MIJENJA SVIJET Katje Benrath i MOJE NEVJEROJATNO LJETO SA TESS Stevena Wouterlooda.

Sva tri filma naš svijet promatraju iz nove i neobične perspektive i nude optimističnu viziju budućnosti.

Zajedno smo uživali u novoj filmskoj avanturi, uz nadu da ćemo se uskoro vidjeti i družiti u kino salama širom svijeta, navode organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close