Jeste li gledali?

Detektivski triler "The Pale Blue Eye" ruši rekorde gledanosti

Novi zadatak detektiva Landora odvodi na West Point, a ondje će snage udružiti s, ni manje, ni više, nego Edgarom Allanom Poeom, tada tek mladim kadetom u spomenutoj vojnoj akademiji.
Kultura / Film TV | 12. 01. 2023. u 10:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trenutno najgledaniji filmski naslov na Netflixu je ujedno i prvi veliki projekt sa zvjezdanom ekipom koji je popularni streaming servis u novoj godini ponudio svojim gledateljima.

Po istoimenom bestseleru

Riječ je o trileru The Pale Blue Eye, u kojem je glavna uloga detektiva Augustusa Landora povjerena Christianu Baleu, piše Journal

Novi zadatak detektiva Landora odvodi na West Point, a ondje će snage udružiti s, ni manje, ni više, nego Edgarom Allanom Poeom, tada tek mladim kadetom u spomenutoj vojnoj akademiji.

Video: The Pale Blue Eye | Official Trailer | Netflix

Film se temelji na istoimenom bestseleru američkog književnika Louisa Bayarda. U suštini, predstavlja hommage Edgaru Allanu Poeu, kojeg se smatra začetnikom žanra detektivskih priča.

Naime, njegov lik C. Auguste Dupin koji se pojavljuje u kratkoj priči Ubojstva u Rue Morgue, smatra se prvim izmišljenim detektivom. Premda u filmu preuzima ulogu detektiva, Poe se za života osobno nije bavio ovom profesijom.

Elementi misterije i horora 

No, je li uistinu pohađao West Point? Ovaj podatak je točan – vojnu akademiju je upisao u ožujku 1830., no ondje se zadržao nešto manje od godinu dana.

Producenti su istaknuli kako je film The Pale Blue Eye fikcionalno djelo, no smatraju kako je njegovo kratkotrajni boravak uvelike oblikovao njegov svjetonazor i pomogli mu da postane pisac kakvog poznam

Triler The Pale Blue Eye u sebi nosi elemente misterije i horora. Društvene mreže posljednjih dana bruje o iznenadnom završetku koji sugerira kako stvari nisu uvijek onakve kakvima se čine. Dalje od toga vam ne želimo otkriti… no, prava je to pozivnica da zimsku večer provedete uz ovaj filmski naslov.

Kopirati
Drag cursor here to close