partnerstvo

Depo zona predstavlja nova filmska djela iz BiH

Kultura / Film TV | 03. 04. 2015. u 12:43 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Depo zona, vodeća platforma za digitalnu distribuciju u BiH, potpisala je ugovor sa jednom od vodećih producentskih kuća u BiH Refresh Production, o koprodukciji u proizvodnji dugometražnog igranog filma "Žaba" redatelja Elmira Jukića.

Platforma Depo zona koja djeluje unutar producentske i medijske kuće Depo, time ulazi u partnerstvo s predstavnicima filmske industrije BiH u sferi proizvodnje novih filmskih djela iz BiH. Tim ugovorom Depo zona je postala ekskluzivni svjetski digitalni distributer ovog projekta čije je snimanje planirano tijekom 2015. godine, priopćeno je iz Depo zone.

Također, preuzela je i prava digitalne distribucije svih dosadašnjih igranih i dokumentarnih filmova ove kuće i njenih prestižnih autora - Ademira Kenovića, Pjera Žalice, Srđana Vuletića, Elmira Jukića, Ognjena Sviličića, Branka Đurića i drugih. Važan segment aktivnosti u okviru ove suradnje predstavljat će i aktivna borba protiv piraterije djela ove producentske kuće.

Menadžerica projekta Amira Kudmović ističe da Depo zona u posljednje vrijeme, osim digitalne distribucije, dosta radi na rješavanju pitanja piraterije u digitalnom prostoru.

‘’Zahvaljujući partnerstvima sa globalnim igračima poput You Tube, Distrify, DMCA, te aktivnosti počinju da daju rezultate, a pozivamo i domaće nadležne institucije da se uključe u ove aktivnosti koje prave velike štete filmskoj industriji u BiH, ali i kreativnoj ekonomiji uopće’’, kazala je ona.

Sadržaji Refresh Production bit će distribuirani unutar digitalne platforme Depo zona, kao i u partnerstvu sa Distrifyom i You Tube kanalu Depozonapremium na kojem publika u BiH i cijelom svijetu može gledati najbolje filmove i TV sadržaje iz BiH i Balkana, priopćeno je iz Depo zone.

Kopirati
Drag cursor here to close