Ekranizaciju hvaljene bestseler novele

Čovjek zvani Otto – pretpremijerno od 01. veljače u svim BH kinima i bioskopima!

Dvostruki Oscarovac ponovo je na velikim ekranima kao najveće gunđalo na svijetu u neodoljivoj ekranizaciji svjetskog literarnog bestselera
Kultura / Film TV | 31. 01. 2023. u 11:56 Bljesak.info
ČOVJEK ZVAN OTTO

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imate li i vi u susjedstvu osobu koja je stalno namrgođena i uvijek postavlja svoja pravila? Bez obzira na odgovor, sljedećih dana svakako stiže jedna takva u BH kina i bioskope.

Naime, čitateljska i kino publika napokon će imati priliku pogledati film "Čovjek zvan Otto" ekranizaciju hvaljene bestseler novele New York Timesa "Čovjek zvan Ove" popularnog švedskog autora Fredrika Backmana. Navedena knjiga prodana je u više od 3 milijuna kopija te ne čudi činjenica da Backman ima puno obožavatelja u širom svijeta za šta su zaslužna i ostala njegova djela.

Prema dosadašnjim komentarima publike za odabir glumca za uloga Otta, izgleda kako je ostvaren pun pogodak. Dvostruki oskarovac Tom Hanks preuzeo je zadatak utjeloviti zahtjevnu ulogu gunđala koji svoje dane krati provođenjem reda i pravila u svom susjedstvu - od recikliranja pa sve do parkiranja. Gubitak supruge svaki dan mu sve više smanjuje volju za životom, ali, dolazak jedne živopisne mlade obitelji u susjedstvo preokrenut će stvari u drugom smjeru.

Razloga za gledanje ovog filma koji sa prikazivanjem u pretpremijernim projekcijama kreće od sutra ima mnogo. Hanks je, osim kao glumac, dao svoj doprinos ovom ostvarenju i kao producent jer je njegovo iskustvo u dramedijama i životnim filmovima neprocjenjivo. Također,

Hanksu su se u filmu pridružila dva člana obitelji. Njegov sin, Truman, oživljava Otta u mlađim danima pri čemu je važno istaknuti da mu je to prva ozbiljnija uloga. Na drugoj strani, njegova supruga Rita Wilson sudjelovala je kao pjevačica i koautorica teksta pjesme iz filma Til You're Home.

Veoma upečatljiv dojam ostavila i je osebujna Mariana Treviño (Club the Cuervos) koja je utjelovila novopečenu Ottovu susjedu Marisol. Svakako treba spomenuti i ostatak glumačke postave koju čine Rachel Keller (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih,The Lincoln Lawyer). Scenario je, prema knjizi "Čovjek zvan Ove", napisao David Magee koji je već s filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barrieja osvojio nominacije za Oscara.

S druge strane, redatelj filma je Marc Forster koji je najpoznatiji po filmovima Monster’s Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace i World War Z.

Ljubitelji knjige imali su visoka očekivanja od ovog filma s obzirom na popularnost novele koja je nasmijala i rasplakala milione širom svijeta. Film je sredinom siječnja ove godine krenuo sa prikazivanjem  u američki kinima i kritike su i više nego pozitivne. Sa visokim ocjenama na stranicama IMDB-u i Rotten Tomatoes ova topla priča je zadovoljila i najzahtjevnije kritičare s jednom riječju - neodoljivo.

Prema tome, u činjenicu da je život putovanje koje treba dijeliti BH publika može se uvjeriti od 2. veljače, a oni nestrpljivi pretpremijerno u srijedu 1. veljače na pretpremijernim projekcijama u svim BH multiplexima u distribuciji C2 film, službenog zastupnika studija Sony za BiH.

Čovjek zvani Otto – pretpremijerno od 01. veljače u svim BH kinima i bioskopima!

Kopirati
Drag cursor here to close