Široki Brijeg

Čović: MFF afirmativno utječe na kulturu i umjetnost

Uz odličan program, ovaj festival svake godine prikaže i najviše umjetničke i tehničke vrijednosti te odlično radi na promidžbi filmske kulture.
Kultura / Film TV | 24. 08. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u susret 22. izdanja Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu, razgovarao je danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s Robertom Bubalom, jednim od osnivača i producentom Mediteran film festivala.

Bubalo je ovom prilikom prezentirao predsjedniku Čoviću snažan program ovogodišnjeg filmskog izdanja. Projekcijom dokumentarnog filma "Lovci na tartufe" Michaela Dwecka i Gregoryja Kershawa, u srijedu 25. kolovoza u 21 sat, otvorit će se 22. izdanje Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu.

''O najboljima na MFF-u odlučuje međunarodni žiri u dvije kategorije – za odabir najboljeg dugometražnog filma i najboljeg kratkog filma. Pored šesteročlanog žirija, koji će 28. kolovoza u 21 sat, izabrati pobjednike 22. Mediteran Film Festivala i dodijeliti MFF Grand prix i MFF Best Short, tradicionalno treću nagradu svojim glasovima dodjeljuje publika'', istaknuo je producent Robert Bubalo.

''Predsjednik Čović, osim potpore, istaknuo je kako ovaj projekt afirmativno utječe na kulturu i umjetnost te podiže razvoj kulturnih događaja u BiH. Uz odličan program, ovaj festival svake godine prikaže i najviše umjetničke i tehničke vrijednosti te odlično radi na promidžbi filmske kulture. Razvoj filmske kulture i umjetnosti općenito u Bosni i Hercegovini svima nam mora biti prioritet'', zaključio je predsjednik Čović, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close