Film u našim kinima

Cillan Murphy za ulogu jeo jedan badem dnevno

"Volim glumiti svojim tijelom, a Oppenheimer je imao vrlo specifičan izgled i siluetu, koju sam želio pokazati", rekao je za The New York Times u svibnju.
Kultura / Film TV | 19. 07. 2023. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cillian Murphy bio je na ekstremnoj dijeti kako bi se transformirao u znanstvenika J. Roberta Oppenheimera kojeg igra u filmu "Oppenheimer" redatelja Christophera Nolana.

"Bio je to monumentalan pothvat", otkrila je Emily Blunt, koja u filmu glumi njegovu suprugu Kitty.

Otac atomske bombe 

"Jeo je jedan badem dnevno. Bio je sablasno mršav", dodala je. 

Film o fizičaru kojeg zovu ocem atomske bombe i koji je upravljao Laboratorijima američke vojske u Los Alamosu tijekom Drugog svjetskog rata u svjetska kina stiže 21. srpnja. Predviđaju mu sjajan uspjeh i nominacije za mnoge važne nagrade, prenosi Jutarnji.hr

Nije Blunt prva progovorila o Murphyjevoj mršavosti - 47-godišnji irski glumac već je pričao o "ulaženju u ulogu" i transformacijama koje je spreman proći u svojem poslu.

Video: Oppenheimer | Official Trailer

"Volim glumiti svojim tijelom, a Oppenheimer je imao vrlo specifičan izgled i siluetu, koju sam želio pokazati", rekao je za The New York Times u svibnju:

"Morao sam dosta smršavjeti, a pomogli su i kostimografi, odjeća, krojevi. Da, on je bio iznimno mršav, preživljavao je na martiniju i cigaretama".

Luda energija 

I vratolomna brzina snimanja pomogla je Murphyju da postigne svoj cilj.

"Kao da si je....m vlaku koji upravo bombardiraju. Odspavaš nekoliko sati, ustaneš i sve ispočetka. Funkcionirao sam na nekoj ludoj energiji. Prešao sam nevidljivi prag nakon kojeg više nisam brinuo o hrani ili bilo čemu drugom. Bio sam toliko u tome, u stanju hiper... nečega", objasnio je glumac u razgovoru za The Guardian početkom srpnja.

"Ali bilo je to dobro jer je lik koji sam glumio bio takav. Nikad nije jeo".

Video: Oppenheimer | New Trailer

Ipak, Murphy je jasno dao do znanja da takav način prehrane nije siguran i da nitko ne bi trebao tako jesti ili, preciznije, gladovati.

"Počnete se boriti sam sa sobom", rekao je i dodao "Nikome to ne bih preporučio".

Glumac ni tada ni u kojem drugom razgovoru nije želio otkriti koju je hranu prestao jesti u dogovoru s nutricionistom niti koliko je smršavio igrajući Oppenheimera.

"Ne želim gledati naslove 'Cillian je izgubio X kilograma zbog uloge'", kazao je jasno.

Kopirati
Drag cursor here to close