Džoker

Branko Schmidt snima po scenariju Josipa Mlakića

Osnovna tema budućeg filma su nečista savjest i iskupljenje kao neminovni motivi ratničke autorefleksije, ali s pozitivno- katarzičnim krajem
Kultura / Film TV | 30. 10. 2017. u 23:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt ''Džoker'' Branka Schmidta, po scenariju Sandre Antolić i Josipa Mlakića, dobio je podršku od Hrvatskog audiovizualnog vijeća (HAVC), koje je donijelo u ponedjeljak odluke o raspodjeli sredstava u kategorijama poticanja proizvodnje za dugometražni i kratkometražni igrani, kao i dokumentarni film.

Na Javni poziv za poticanje proizvodnje dugometražnih igranih filmova iz ožujka ove godine pristigle su 34 prijave, a sredstva su odobrena za šest projekata u ukupnom iznosu od 10.750.000 kuna.


Potpora je odobrena  projektima "Džoker" Branka  Schmidta (3.35 milijuna kuna), "Dopunska nastava" Ivana-Gorana Viteza (3.25 milijuna) i "Moj privatni ratni zločinac" Ivone Juka (3.6 milijuna) te za tri koja su blizu svog dovršetka - "Dom" Darija Pleića (200 tisuća kuna), koji prati mladi bračni par s djetetom na dan deložacije, "Na zapadu" Sare Hribar i Marka Šantića (250 tisuća kuna), koji isprepliće sudbine hrvatskih glumica i tekstilnih radnica suočenih s gubitkom radnog mjesta i "Za ona dobra stara vremena" Eduarda Galića (350 tisuća) o četvorici prijatelja koji se neuspješno pripremaju za prave životne izazove.

Schmidtov projekt,  u produkciji Telefilma, smješten je među populaciju bivših branitelja. Kako se navodi, osnovna tema budućeg filma su nečista savjest i iskupljenje kao neminovni motivi ratničke autorefleksije, ali s pozitivno- katarzičnim krajem.

 

Kopirati
Drag cursor here to close