Bihać

Avantura Film Festival nagradit će Semira Osmanagića

U okviru ovogodišnjeg otvaranja programa Bihać Avantura Film Festivala „Avant&Una“, festivalska publika će imati priliku pogledati turistički film „ Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi“.
Kultura / Film TV | 03. 08. 2020. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direkcija Bihać Avantura Film Festivala dodijelit će specijalnu nagradu Semiru Osmanagiću za razvoj  i očuvanje kulturno-povijesnih i prirodnih vrijednosti BiH, priopćili su organizatori festivala.

Na ovaj način organizatori festivala u Bihaću žele dodati priznanje Osmanagiću za njegov uspjeh u razvoju projekta Arheološki park Ravne 2, koji je danas u BiH, regiji i svijetu, kažu, prepoznat kao kulturno-povijesna i turistička destinacija.

Dodjela nagrade Semiru Osmanagiću bit će upriličena na otvaranju festivala,  petog kolovoza na srednjevjekovnoj kuli Sokolac iznad Bihaća.

U okviru ovogodišnjeg otvaranja programa  Bihać Avantura Film Festivala „Avant&Una“, festivalska publika će imati priliku pogledati  turistički film „ Park Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi“.

Film je radila ekipa iz Beograda u sastavu Milutin Labudović i Saša Nađfeji, dok je autor, narator i producent  Semir Osmanagić, bosanskohercegovački poduzetnik i utemeljitelj fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

U vrmeneskom trajanju od 44 minute, narator u filmu gledatelje vodi na uzbudljivo putovanje u jedinstven park u Europi, ispunjen kamenim instalacijama, megalitnim krugovima, botaničkim baštama, umjentičkim skulpturama, labirintima energije i ljubavi, meditacijskim platformama s elementima sakralne geometrije, piramidama i instalacijam, koje pokazuju respekt prema prirodi i životu u harmoniji. Žiri jubilarnog dvadesetog Međunarodnog festivala  turističkog filma i multimedijalnog natjecanja „The Golden Gate 2020“ u Berlinu, proglasio je ovaj film jednim od službenih pobjednika Festivala, navode u priopćenju Avantura Film Festivala „Avant&Una“, 
 
Nakon svečanosti otvaranja, program se nastavlja sa bh. premijerom uspješnog filma hrvatskog reditelja Jure Pavlovića «Mater».

Kopirati
Drag cursor here to close