Prime Video

Amazon preuzeo slavni filmski studio MGM

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je ovo preuzimanje najavljeno, a sada je postalo i službeno. Filmski studio MGM postao je dijelom Amazona i njegovi će sadržaji biti dostupni na usluzi Prime Video.
Kultura / Film TV | 18. 03. 2022. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još prošloga svibnja počelo se pričati o tome da će Amazon preuzeti filmski studio MGM.

U velikom preslagivanju na medijskoj sceni SAD-a ovih se dana dovršava i tada najavljeno spajanje WarnerMedia i Discoveryja, a posao pripajanja MGM-a Amazonu okončan je ovoga tjedna.

Bezosova kompanija za filmski je studio i njihov katalog sadržaja platila 8,5 milijardi dolara, a potpuno će ga integrirati u svoju kompaniju Amazon Studios.

Katalog od preko 4 tisuće filmskih naslova i više od 17 tisuća epizoda raznih televizijskih serija bit će, pak, pridodan ponudi streaming usluge Amazon Prime Video, javlja Bug.

Neki od poznatih naslova kojima MGM raspolaže su James Bond, Hobbit, RoboCop, Sluškinjina priča, Rocky/Creed, Plavuša s Harvarda, The Voice, Survivor, Pink Panther, Fargo, Stargate… za svoja su postignuća u proteklih gotovo stotinu godina dobili 100 nagrada Emmy i 180 Oscara.

Najavljeno je kako će kompanije u budućnosti zajedničkim snagama stvarati nove sadržaje. Akviziciju su odobrili i u Europskoj komisiji.

MGM je osnovan 1924. godine i tijekom gotovo jednog stoljeća bio je poznat većinom pod imenom Metro-Goldwyn-Mayer Pictures i po amblemu lava koji se pojavljivao na početku njihovih filmova i serija.

Trenutačno u sklopu tog studija posluju i podružnice American International Pictures, Orion Pictures, Epix Entertainment i United Artists.

Kopirati
Drag cursor here to close