U četiri kino sale

Novi film Jasmile Žbanić ''Quo Vadis, Aida?'' od četvrtka u Cineplexx Plazi Mostar

Projekcije u Cineplexx Plazi Mostar počinju u četvrtak, 15. listopada, u tri termina: u 19, 20 i 21 sat. Ulaznice su u prodaji od sutra (srijeda, 14.10.)
Kultura / Film TV | 13. 10. 2020. u 12:05 Bljesak.info
Quo Vadis, Aida? | Official Trailer

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cineplexx Plaza Mostar sve četiri kino sale otvara projekcijom novog filma Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida", predstavnikom Bosne i Hercegovine za nagradu “Oscar” Američke akademije, u tri večernja termina. Projekcije u Cineplexx Plazi Mostar počinju u četvrtak, 15. listopada, u tri termina: u 19, 20 i 21 sat. Ulaznice su u prodaji od sutra (srijeda, 14.10.), po cijeni od 5 KM.

Film je svjetsku premijeru imao u natjecateljskom programu Venecijanskog filmskog festivala, a nedavno je osvojio nagradu za najbolji strani dugometražni film na 57. filmskom festivalu u Antaliji (Turska). Prikazan je i na Toronto Film Festivalu, na festivalu u Hamburgu (Njemačka), a slijede projekcije na El Gouna festivalu u Egiptu, u Busanu u Južnoj Koreji, na Viennalu u Austriji, u Wrocławu u Poljskoj te na festivalu u Rotterdamu u Nizozemskoj.

Radnja filma "Quo Vadis, Aida?" događa se u Bosni u srpnju 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Što će biti s njenom
porodicom i drugima - spas ili smrt? Koji bi korak trebala poduzeti?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Boris Isaković.

Kopirati
Drag cursor here to close