DORF

2. festival dokumentarnog rock filma

Kultura / Film TV | 22. 08. 2013. u 15:33 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga ''Festival 7 jezera'' za promicanje kulture na nivou Grada Ploča 23.8. u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama organizira 2. festival dokumentarnog rock filma (DORF).

Projekt Festival dokumentarnog rock filma ''DORF'' samostalno organizira Udruga ljubitelja filma iz Vinkovaca. Udruga je osnovana 31.10.2006. Festival je projekt kojim se započelo povezivanje Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije sa ostalim regionalnim udrugama i projektima kojima je cilj povezivanje i razmjena kulturnih informacija, posebno među mladim ljudima. Festival se organizira u Pločama u sklopu programa ''DORF ON THE ROAD''.

U petak 23.8. publika će moći vidjeti film 'Punčke' u režiji Filip Meštrović/Marinko Marinkić, Hrvatska.

Mladi dvojac Filip i Marinko pratili su Punčke i dobili smo zanimljiv kratki film o jedinom vinkovačkom ženskom bandu.

U 17:40 biti će projekcija filma 'Fanzini s Marsa, u režiji Siniše Dugonjića, Srbija.

Ah, fanzini. Nekad jedini izvor informacija za žedne uši, danas u statusu fetišistički kolekcionarske literature. Ovaj film je strastvena posveta srpskom underground DIY vremenu izrade malih tiskanih remek-djela, podsjetnik starijima i – možda - ideja mlađima. Bilo bi zanimljivo vidjeti odgovor HC/punkera iz ostalih republika, bilo je sjajnih&jako važnih fanzina… Film je dobio specijalnu pohvalu žirija.

Ulaz je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close