Što je nama 0,15 KM

Trenutak našeg i njihovog tupila

Zaškaklji nas tu i tamo poneki napisi o imovinskim kartonima kao da nismo imali dovoljno vremena, umjesto udaranja lajkova na njihove budalaštine, iščitati što imaju i što lažu da nemaju.
Kolumna / Kolumne | 19. 12. 2017. u 10:02 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opet smo, doduše na trenutak, bili iznenađeni tupilom osjećaja kod onih koje smo odabrali da suosjećaju s nama i brinu da budemo što manje povrijeđeni okrutnim svijetom u koji koračamo.

Na brzinu smo se našalili s liderima koji su do dugo u noć, u zimsku dugu noć satkali omot za trošarine i izglasovali povećanje cestarina. Odmahnuli smo potom na prosipanje utjeha koje bi u nekim zemljama, u kojima je njezinim stanovnicima stalo do njih i njihova ponosa, bilo kažnjeno. Jer, neki će očito ući u povijest, ako u našoj povijesti još uvijek ima mjesta za bilo što, samo po prosipanju gluposti i dokazivanju da nisu dorasli ni velikim odlukama ni malim utjehama.

A naslušali smo se gluposti i bezobrazluka, baš onoliko koliko smo ih pozaboravljali. Bilo je tu, u raznim mandatima i na raznim razinama, raznih utjeha i pojašnjenja, a sva su se zagubila u moru bockanja u zdrav mozak koje moramo trpjeti.

Zaboravili smo tako da smo prozvani šušama koje ne smiju znati koliko parlamentarci zarađuju. Zaboravili smo da je kriminal po zakonu, da je legalno naređivati novinarima i klimati glavom političarima, da je vrijeme da manje jedemo, da ne smijemo znati tko se i zašto vozi u službenom automobilu.

Zaboravili smo službenog Forda, privatne kampanje javnim novcem, neshvatljive javne nabavke, potrošene robne rezerve, neisplaćene poticaje, potopljene novce u poplavama, toalet-papire od po nekoliko tisuća maraka, tepihe, pepeljare, svečano otvorene pločnike.

Zaškaklji nas tu i tamo poneki napisi o imovinskim kartonima kao da nismo imali dovoljno vremena, umjesto udaranja lajkova na njihove budalaštine, iščitati što imaju i što lažu da nemaju. Plasiraju nam se velike stvari dok se tiho, dok spavamo, uvlači njihova ruka u naš džep da našim novcem naprave sve ono što su trebali napraviti ranije. I da na ime toga dobiju džeparac za financiranje smišljanja novih nebuloza s govornica. 

Ovog puta obećali su da će pošteno rasipati skupljeni novac. Jer što je nama šušama, koji smo navikli na poskupljenja, 0,15 KM kad ni živote ne štedimo pod njihovim domišljatim vladanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close