Nazdravlje

Ostajte zdravo u nezdravoj sredini

Zdrav život postao je opsesija mase opčinjenih skrolanjem po Instagramu, mase koja i na Facebooku dvaput tapka pa imaš nečiji lajk u notifikaciji, ali nije na slici.
Kolumna / Kolumne | 07. 02. 2018. u 09:46 Igor BOŽOVIĆ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matematički je dokaziva činjenica da se glupani razmnožavaju geometrijskom progresijom gdje je zajednički omjer veći od jedan, a pametni Fibonaccijevim nizom. Uprošteno, kod glupana je nešto kao u pjesmi Neletovog Zabranjenog pušenja „Ja nisam odavle”, klinci se **** ko štuke, a kod pametnih više nekako Oliverov „Brod u boci”.

To saznanje ipak ničim ne opravdava stupanj gluposti koji je postao neslužbena new age religija, a poznajemo ga kao protivljenje cijepljenju djece, odnosno, antivaxere. No, krenimo redom.

Mora da je strašna gnjavaža u životu

Doživjeti stotu. To je nekako postao trend posljednjih godina. Na prve simptome gripe reagirati ogromnom količinom nekakvih zbljuvotina u bobama koje se pojavljuju na tržištu i nestaju s njega brže nego stranke pravaškog usmjerenja. A pojavljuju se i nestaju jer ih nikad nitko ne testira, tako da čim neka organizacija upita za njihovu ispravnost, dobiju novo pravno ime i sukladno tome dizajn i pakiranje. Isto kao čudotvorni lijekovi iz bakine kuhinje. Kad čujem kako su dobri lijekovi naših starih, čudi me da zombie apokalipsa već nije na snazi. (zapravo, na izborni dan se i čini da jeste)

Zdrav život postao je opsesija mase opčinjenih skrolanjem po Instagramu, mase koja i na Facebooku dvaput tapka pa imaš nečiji lajk u notifikaciji, ali nije na slici. Ogromne količine mueslija, žitarica, sjemenaka, jabuka japanaka, orasa, što goć na Facebooku se ukaže kao čudotvorna namirnica.

Zakašlju djeca u rujnu/septembru, lopatom naspi u njih antibiotike. Piletina i mlijeko su postali žućkaste nijanse od ljekarija i čini se da je jedino svinjetina ostala netaknuta i prirodna, jer, **** ga, vjera nam je ne dopušta jesti. Ne islam, nego vjera u pločice na trbuhu.

Ta nam je vjera propisala i zabranu ugljikohidrata pa se hranimo bljutavim puderima i nekakvim proteinskim kruhovima. Koji je klinac uopće proteinski kruh?! Kruh sa sojinim brašnom možda?!?

Ono što mi u svemu tomu nije jasno da se tako zdravi bojite kapljice umrtvljenih virusa.

Indoktrinacija protiv vakcinacije

Vratimo se malo u Titinu vukoje... stvarno pretjerano psujem kad sam ljut. Znači, frajeru, samo pisni da si smio ne cjepiti djecu u Jugoslaviji. Sjećam se kako sam redovito bio na duploj liječničkoj provjeri jer BSG cjepivo nije ostavilo traga na mome ramenu. Taj žig zvijeri nije se pojavio na mome ramenu, a opet svi vi žigosani danas širite priče o čipiranju stanovništva i nekakvoj apokalipsi. Blabla, eto kažem vam ja.

Možda imam jedinstven uvid koliko je upala pluća teška bolest, budući da sam brata izgubio u jednoj takvoj sezonskoj epidemiji na koju se vi uopće i ne obazirete. Činjenica opet, u ovom pasusu pišem o virozama, a ne o bakteriozama, ali isti je problem. Uvjerili ste sami sebe da ste mali bogovi i da vam ne trebaju injekcije. Recite to uzročnicima tuberkuloze i šuge, bolestima koje su nam se vratile na velika vrata upravo jer odbijate cijepiti djecu.

Nikada nije dokazano da cjepiva uzrokuju autizam. Ali samo je pitanje dana kada će se vratiti dječja paraliza. Strahujete zbog tragova žive u vakcinama, ali ne smeta vam azbest u vodovodnim cijevima. Još mi samo recite da se bojite propuha. A znate li da je propuh jedini način da se riješite radona, radioaktivne tvari koja nastaje uvijek i svugdje jer je stara koliko i Svemir sam. Da, propuh je jedini način da ovaj opasni plin, teži od zraka i iznimno otrovan, uklonite iz svojih domova.

Doista, vjerujem da vam škodi zdrav život. Da, upravo tako. Ta priča o ukidanju ugljikohidrata u korist proteina. Znate li da su ugljikohidrati nužni u velikoj količini jer su hrana za živčani sustav, za vaš mozak?! A znate li da su proteini, iako su gradivno tkivo, vrlo teški po organizam kada je u pitanju brzo dobivanje energije, jer se sporo razgrađuju i ukoliko su nam jedini izvor energije, stvaraju značajnu količinu otrovnih tvari.

Uopće, jeste li ikad vidjeli što voda učini željezu? Razvali ga totalno. I vi to svejedno pijete. Ne pričajte gluposti, cijepite djecu i pojedite nešto slatko. Recimo, jabuku.

Kopirati
Drag cursor here to close