Idemo delati

Majorizacija Ivaninim selotejpom

Kolumna / Kolumne | 10. 11. 2015. u 08:53 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo mi je još trebalo da mi ovako majoriziranom, obespravljenom i nedovoljno zastupljenom pogled s prozora pokvare plakati Ivane Buntić koja je zaposjela svako stablo na mostarskim ulicama.

Ionako sve turobniji pogled na nepometene ulice uneredila je mlada kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Milana Bandića, čovjeka koji čisti Zagreb, a koji evo, sa svojim mladim nadama prlja ionako zaprljanu utvrdu glasača 11. izborne jedinice.

Ivana Buntić je magistrica prava i pjesnikinja, napisao je Večernji list o liku s razasutih plakata smetnuvši napisati od kud je neizabrana predstavnica dijaspore u Hrvatskom saboru.

Pjesnikinja bi valjda trebala voljeti prirodu, a pravnica u njoj znati da se i aljkavi zakoni ove aljkave zemlje, koji govore kako postoje mjesta za plakatiranje kao i kazne za nepropisno lijepljenje plakata, trebaju poštivati. Ako ćemo po europski. I ako ćemo nešto mijenjati.

Ako je već željela u boj za boje dijaspore, mogla je krenuti od poštivanja najbezbolnijeg zakona, a ne izlijepiti se kako se ne lijepe ni pevaljke na plakatima za gostovanje u parfemima i neukusom pretrpanim ugostiteljskim objektima nazvanim klubovi.

''Hoćeš li biti hrabra za sve što te čeka, pa i eventualne neugodnosti? Odgovorila sam kratko i čvrsto - da, te smo krenuli u kampanju'', izjavila je Buntić u spomenutom intervjuu i poslala ekipu da izlijepi svako stablo u gradu njezinim likom. Kako se nije libila neugodnosti i kako je navela da je ''ostavila svoje umjetničke misli i dokolicu te priskočila u pomoć narodu'', zalijepila se na svako drvo.

No, ne bi bilo loše da sada kada je neizabrana priskoči u pomoć majoriziranom okolišu i da zasuče rukave u pet ujutro poput Bandića i ukloni plakate, koji nisu otvorili oči puku željnom promjena u susjednoj državi i nadi da će netko tamo zabavljen svojim jadom olakšati naš.

Željela je, kaže u nepotpisanom intervjuu, ''ispravljati nepravdu koju je dosad promišljala i pretakala u stihove''. Pretočila je iz šupljeg u prazno i neizabrana nas majorizirane, obespravljene i nedovoljno zastupljene ostavila ostacima svoje kampanje jednako kako bi uradila i da je izabrana zasjela u Sabor.

Kopirati
Drag cursor here to close