Mostar

Predstavljanje knjige "Šetnja" Jelene Rozić

Šetnja je jedna vrsta epistolarnog romana u kojem se kao autorica obraćam svom sinu, čitateljima, ali i samoj sebi.
Kultura / Knjige | 11. 06. 2024. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jelena Rozić, spisateljica iz Mostara, predstavlja mostarskoj publici svoju novu knjigu pod nazivom ''Šetnja''. To je treća knjiga iz njezina opusa i predstavit će se u četvrtak, 20.6.2024. godine u 18.30 sati u HD hercega Stjepana Kosače, u Maloj galeriji.

''Šetnja je jedna vrsta epistolarnog romana u kojem se kao autorica obraćam svom sinu, čitateljima, ali i samoj sebi. Sam naslov daje naslutiti to da kroz knjigu šetamo moj sin i ja i kako prolazimo lokacije Mostara od Centra dva preko Balinovca natrag do Šantićeve, tako mu ja pričam priče koje me vežu uz te lokacije, ljude na koje me podsjećaju i trenutke svoga djetinjstva koji su me odredili'', navodi autorica u najavi svoje promocije.

Kaže da bi podnaslov knjige mogao biti ''Zašto smo ostali'' te dodaje kako se u romanu na neki način pravda i objašnjava djeci svih onih čiji su roditelji odlučili ostati u Bosni i Hercegovini i odgajati ih ovdje, u zemlji iz koje svi odlaze u vremenu kada svi odlaze.

 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jelena Rozić (@dzej_bo)

''Šetnja'' će se predstaviti sama, a interpretirat će je glumci iz ansambla HNK Mostar - Miro
Barnjak i Nikolina Marić uz vokalni ansambl Liron iz Mostar Rock School.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mostar Rock School (@mostar_rock_school)

''Miro i Nikolina utjelovit će i oživjeti dijelove knjige kroz igru i čitanje na sceni, a djevojke iz Lirona upotpunit će cijelu priču svojim glasovima. Voljela bih da ovo bude večer posvećena svima nama koji u Mostaru stvaramo, živimo i u njega kao umjetnika još vjerujemo, pa vas pozivam da prošetate s nama i ostanete na druženju poslije predstavljanja'', kaže autorica.

  

 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jelena Rozić (@dzej_bo)


Jelena Rozić dosad je izdala i predstavila roman ''Jesi tu?'' 2016. godine i zbirku tekstova ''Ogledalo duše'' 2018. godine, a aktivno piše i objavljuje prozu i poeziju na svom blogu ogledaloduse.com.

Kopirati
Drag cursor here to close