Info vodič

"Zmaj i princeze" u Lutkarskom kazalištu Mostar

Info vodič

"Zmaj i princeze" u Lutkarskom kazalištu Mostar

Kategorija: Kultura

Ukratko

U Lutkarskom kazalištu Mostar ponovno predstavlja višestruko nagrađivanu i djeci omiljenu predstavu Zmaj i princeze. Predstava će se igrati u dva termina, u petak, 5.3.2021. u 18:00 i subotu, 6.3.2021. u 11:00 sati.

"Zmaj i princeze" je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske.

Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a predstavu je uglazbio Igor Karlić iz Rijeke.

"To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako...nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom...Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite", navodi redatelj.

U predstavi igraju: Ivan Nevjestić, Ružica Bošković, Marta Haubrich.

Cijena ulaznice je 3 KM, a predstava je namijenjena djeci iznad 3 godine.

Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem službene Facebook stranice svaki radni dan od 9 do 14 sati.

Napomena: Rezervirane ulaznice potrebno je preuzeti najkasnije 15 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništava.

Vrijeme
06. 03. 2021. u 11:00
06. 03. 2021. u 13:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close