Info vodič

Završna konferencija MED projekta u Neumu

Info vodič

Završna konferencija MED projekta u Neumu

Kategorija: Razno

Ukratko

U petak, 13. svibnja 2022. godine u Hotelu „Marea“ u Neumu održat će se završna konferencija MED projekta COASTING PLUS u kojem, kao partner, sudjeluje Hercegovačko-neretvanska županija.

Projekt COASTING PLUS nastavak je ranije provedenog projekta COASTING u kojemu, uz HNŽ, sudjeluju partneri iz Španjolske, Hrvatske, Grčke i Italije.

Projekt je usmjeren na poticanje koordinacije među ključnim dionicima u svrhu unaprjeđenja razvoja održivoga i odgovornoga obalnog turizma i zaštite okoliša na mediteranskom području.

Cilj Projekta je i prenošenje COASTING metodologije na lokalnu razinu. U tomu smislu, potpisuje se Sporazum o suradnji između HNŽ-a i lokalnih dionika: PP Hutovo blato, Agencija za vodno područje Jadranskoga mora, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a, Općina Neum i Grad Čapljina.

Osobito je bitna suradnja s Regionalnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) koja je, u koordinaciji s vodećim partnerom – Savezom gradova i općina Andaluzije iz Španjolske, iskoristila iskustvo stečeno u završenom projektu COASTING kao i drugim EU projektima, te HNŽ-u prenijela znanja o metodologiji integralnoga upravljanja obalom za održivi turizam.

U tom kontekstu potpisat će se i Memorandum o razumijevanju „Obalno integralno upravljanje za održivi turizam“ između Dubrovačko-neretvanske i Hercegovačko-neretvanske županije.

Izjave Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ, Nikole Dobroslavića, župana Dubrovačko-neretvanske županije, dr. sc. Svjetlane Stanić-Koštroman s Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Melanije Milić, ravnateljice Razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA, planirane su u 10.45 sati.

Vrijeme
13. 05. 2022. u 10:45
13. 05. 2022. u 11:45
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close