Info vodič

Webinar "Mostar Tourism in the spotlight"

Info vodič

Webinar "Mostar Tourism in the spotlight"

Kategorija: Kultura

Ukratko

Agencija lokalne demokratije Mostar upriličit će online webinar "Mostar Tourism in the spotlight" na kojem će premijerno prezentirati aplikaciju "CulTours" za promociju i širenje lokalne kulturne baštine.

Kako se navodi u najavi, webinar će se održati putem online platforme u utorak, 18. svibnja, s početkom u 11:00 sati. 

Želimo kreirati ambijent za networking i predstaviti dosadašnji rad Agencije u ovoj oblasti. Na webinaru ćemo premijerno prezentirati aplikaciju 'CulTours' koja je rezultat istoimenog projekta. Aplikacijom smo mapirali određene interesantne točke na ruti nastaloj u okviru Monumental 9 projekta -  priopćili su iz Agencije lokalne demokratije Mostar.

Dodaju kako je webinar idealna prilika da se lokalni turistički akteri umreže i generiraju nove ideje.

Panelisti koji će govoriti o turizmu su: Irma Dedić, voditeljica Studija za turizam Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Dženana Dedić, direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar, Darel Kapetanović, povjesničar i certificirani turistički vodič, Ibrahim Dizdar, savjetnik u Muzeju Hercegovina, te Nataša Musa, predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator i pokretačica Inicijative "Odmori u BiH".

Projekat 'WB CulTours – Kulturne ture po zapadnom Balkanu' predvodi Balkan Network for Local Democracy u saradnji s Agencijom za lokalnu demokratiju Mostar, Agencijom za lokalnu demokratiju Nikšić, Centrom lokalne demokratije Knjaževac i Agencijom za lokalnu demokratiju Kosovo.

Cilj je projekta unaprijediti regionalnu suradnju i regionalnu koheziju na zapadnom Balkanu kroz kulturološku suradnju i aktivnosti održivog razvoja.

Vrijeme
18. 05. 2021. u 11:00
18. 05. 2021. u 13:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close