Info vodič

Večer uz sevdalinku

Info vodič

Večer uz sevdalinku

Kategorija: Kultura

Ukratko

Manifestacija 'Večer uz sevdalinku', bit će održana u srijedu 18. prosinca sa početkom u 18 sati, u restoranu 'Breza' hotela 'Tuzla'. Udruženje glazbenih umjetnika Tuzla organizira druženje uz sevdalinku u susret 12. festivalu sevdalinke pod nazivom 'Sevdalinko u srcu te nosim'.

Na tribini će govoriti pomoćnik federalnog ministra za kulturu i sport Predrag Mitrović, stručna savjetnica u Federalnom ministarstvu za kulturu i sport Mirela Miličević Šečić, etnolog Vesan Isabegović, profesorica bosanskog jezika i književnosti Jasna Hadžiselimović, muzikolog Mirela Ibrahimović, profesor povijesti Semir Hadžimusić i novinar Erda Redžepagić.

Nakon tribine, bit će upriličena promocija CD-a sevdalinki u izvođenju Ramize Milkunić, iz Arhiva TV BiH u izdanju Muzičke prodrukcije RTVBiH. Promotori će biti Enver Šadinlija, Nedžad Imamović, Enisa Šojko i Jasna Hadžiselimović.
Sevdalinke će u okviru programa, izvoditi Ramiza Milkunić sa kolegama i mladim interpretatorima među kojima su Vesna Hadžić, Zekija Suman, Ibrahim Jukan, Refija Muslić, Bahrija Hadžialić, Lejla Mešalić, Fatmir Sulejmani, Jasmin Hasić, Azra Husarkic, Belma Huseinefendić, Azra Malkić, Nadina Hadžiselimović i drugi.

Vrijeme
18. 12. 2019. u 18:00
18. 12. 2019. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close