Info vodič

Veče mostarskih boema u Ćorovića kući

Info vodič

Veče mostarskih boema u Ćorovića kući

Kategorija: Zabava

Ukratko

U ugodnom ambijentu bašte Ćorovića kuće u sklopu manifestacije "Maj u bašti Ćorovića kuće" budite dio programa "Priča o Mostarskim boemima"

Uz priču koju će Vam ispričati Božo Kijac, Zlatko Serdarević, Gaga Šemrd i Moca Dizdar uživajte u pjesmi uz muzičku pratnju Muje Šantića koju će Vam pokloniti Emir Šora, Menail Batlak, Ićo Kukolj.

Ispod vam prenosimo jedan prekrasan pasus Elvedina Nezirovića o boemima koji pojašnjava i pogađa u samu srž, podsjećajući nas na neke minule dane ispod mostarskih platana.

Nijedna nas druga riječ ne podsjeća na tako daleku i duboku prošlost kao riječ boem. Postoje vjerovatno neki drugi gradovi i neke druge priče u kojima je ona sačuvala svoju izvornu ljepotu i značenje.

U ovom gradu i u ovoj priči u nju stane čitava jedna historija od koje su ostala samo sjećanja i fotografije što trunu negdje na dnu kakve izanđale kartonske kutije, a na kojima ljudi recimo u neku kasnu mostarsku jesen, šetaju gradskim ulicama ili bezbrižno sjede u izlozima kafana,uvjereni da budućnost ima težinu lista što upravo pada s platana ispred kafane Rondo.

Mostar je nekada imao boeme koji su uz čašicu rakije i mezetluke znali voditi danonoćni eglan kao da drugi životni obaveza osim te da u kafani sjede i razgovaraju o svemu i svačemu baš i nemaju.

Elvedin Nezirović

Dragi sugrađani, 13.maja s početkom u 19:00 sati, očekujemo vas u bašti Ćorovića kuće da zajedno uživamo.

Vaša Prosvjeta

Vrijeme
13. 05. 2022. u 19:00
13. 05. 2022. u 21:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close