Info vodič

Uloga mladih u procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana

Info vodič

Uloga mladih u procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana

Kategorija: Business

Ukratko

Ovim putem vas pozivamo da prisustvujete prvom događaju u organizaciji mladih evropskih ambasadora pod nazivom „Uloga mladih u procesu evropskih integracija Zapadnog Balkana: jačanje kapaciteta ulaganjem u kvalifikacije i vještine“ koji će biti održan 15. decembra u 16:00.

Ovo je prvi u nizu od pet događaja koje organiziraju mladi evropski ambasadori o različitim zanimljivim temama koje su bliske mladima zapadnog Balkana i Evropske unije, a koji su planirani za decembar 2020. godine, te januar i februar 2021. godine.

Mreža mladih evropskih ambasadora sastoji se od 60 ambicioznih mladih lidera sa područja zapadnog Balkana koji imaju zajednički cilj razmjene znanja i realizacije zajedničkih ideja, učenja o evropskim vrijednostima, promoviranja prilika koje pruža Evropska unija, razvoja umjetnosti, kuture i sporta, kao i zaštite okoline i ljudskih prava. U fokusu prvog YEA događaja su mladi i ljudski kapital, to jeste njihov potencijal na području zapadnog Balkana.

U prvom panelu na temu Neformalno obrazovanje i omladinske razmjene– jačanje kapaciteta i sticanje znanja među mladima, učestvovat će značajni govornici poput Fanny Seree iz Centra za tematsku ekspertizu o ekonomskom upravljanju koji radi na obrazovanju, zapošljavanju i socijalnim politikama u okviru DG NEAR, Edin Koljenović, direktor RYCO LBO u Crnoj Gori, Astrit Istrefi, izvršni direktor Balkan Foruma, te Emina Balota, mlada evropska ambasadorica Crne Gore.

Govornici drugog panela posvećenog preduzetništvu mladih te primjerima pozitivnih inicijativa lokalnih zajednica u regiji zapadnog Balkana sa posebnim osvrtom na tzv. brain drain (odliv mozgova), su Branislav Jovanović, osnivač but&co, Senad Šantić, suosnivač ZenDev-a, Aleksandar Dimeski, osnivač i direktor Photonyca, Aurora Baba osnivačica NEUAR-a te Srđan Hromiš, mladi evropski ambasador Srbije.

Događaj će biti dostupan na zvaničnoj www.webalkans.eu  stranici, kao i uživo na Facebook stranici WeBalkans. Svi učesnici ovog događaja moći će postaviti pitanja i aktivno učestvovati u diskusiji putem Facebook Live Message prenosa.

Agendu ovog online događaja pronađite ovdje

Vrijeme
15. 12. 2020. u 16:00
15. 12. 2020. u 18:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close