Info vodič

Ulična trka Sarajevski cener

Info vodič

Ulična trka Sarajevski cener

Kategorija: Sport

Ukratko

Udruženje NGO Marathon najavljuje peto izdanje najpopularnije i najenergičnije ulične trke "Sarajevski cener", koja će biti održana 15.07. s početkom u 20.00 sati.

Za one koji više uživaju trčati timski, kao i prethodnih godina, u sklopu Sarajevskog cenera bit će održana i timska trka - 5K Team run.

Kako Udruženje NGO Marathon od samih početaka njeguje humanitarni karakter svog djelovanja, ovog puta smo taj društveno-odgovorni aktivizam odlučili podići na viši nivo. S ponosom vam predstavljamo priznanje "Duša od čovjeka” trkaču/trkačici i timu koji prikupe najveću sumu novca sistemom prodaje kilometara kao simboličnu nagradu za pomoć u stvaranju humanijeg društva.

“Važno nam je da kroz sport, rekreaciju, druženje koje nas čini povezanijim, promoviranje zdravog načina života, istaknemo i koliko nam je značajno da zajedno sa svima vama kroz male stvari – promjenama koje polaze od nas samih - mijenjamo svijet na bolje. Da bismo iskazali zahvalnost svima onima koji će podržati nadolazeće akcije i nagraditi trud koji trkači ulažu u promovisanje ciljeva za koje će se skupljati sredstva, ovog puta odlučili smo odati i priznanje najplemenitijem trkaču, odnosno trkačici i trkačkom timu” – naglasili su iz Udruženja NGO Marathon.

Iz Udruženja poručuju i koliko su ponosni na sve svoje trkače i trkačice te kako se svi zajedno svojski trude da vlastitim zalaganjem doprinesu humanitarnoj misiji utrke.

Obje trke su, kako je već poznato, humanitarnog karaktera, te će se i ovog puta, sistemom prodaje istrčanih kilometara, prikupljati sredstva za humanitarne svrhe, odnosno svrhe od značaja za društvenu zajednicu.

Ove godine očekuje se veliki broj učesnika na trasi kroz najljepše dijelove Sarajeva.

Vrijeme
15. 07. 2022. u 20:00
15. 07. 2022. u 21:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close