Info vodič

Tribina žena SDA u Mostaru

Info vodič

Tribina žena SDA u Mostaru

Kategorija: Politika

Ukratko

Organizacija Žene SDA Mostar organizira  svečanu tribinu pod nazivom „Snaga žene u izbornom procesu“.

Tribina će biti realizirana povodom održavanja nadolazećih izbora u Gradu Mostaru, a ista će biti održana u subotu, 29. kolovoza, u prostorijama Centra za kulturu.

Na tribini će se obratiti predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar, Mumbera Berberović, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, Salem Marić, te predsjednica Organizacije Žene SDA Bosne i Hercegovine, Kenela Zuko. Ključni cilj održavanja tribine je podrška zajedničkom koalicionom djelovanju stranaka probosanskog bloka, te isticanje bitnosti uloge žena u izbornom procesu koji dolazi.

''Sa tribine ćemo poslati jasnu i konkretnu poruku kako žene trebaju pokazati snagu i uzeti aktivno učešće u izbornom procesu, što se posebno odnosi na Grad Mostar. Smatram da je neophodno naglasiti kako je pozivnica za učešće na tribini poslana predstavnicama koalicionih partnera, te se nadamo da će se iste odazvati događaju, pri čemu ćemo zajedno poslati poruku podrške zajedničkom koalicionom djelovanju za izbore u Mostaru“ ističe Mumbera Berberović, predsjednica Organizacije Žene SDA Mostar.

Osim toga, prije tribine ''Snaga žene u izbornom procesu'' bit će realizirana sjednica Predsjedništva Organizacije Žene SDA BiH, a dnevni red sjednice će biti prilagođen tematici održavanja lokalnih izbora, sa posebnim naglaskom na izbore u Gradu Mostaru.

Vrijeme
29. 08. 2020. u 19:00
29. 08. 2020. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close