Info vodič

Trening za novinare i novinarke

Info vodič

Trening za novinare i novinarke

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Centri civilnih inicijativa (CCI) implementiraju projekat „Jačanje odgovornosti u upravljanju javnim preduzećima u BiH“ u suradnji sa Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske u BiH. Kroz ovaj projekat osmišljen je niz aktivnosti kojima se nastoji povećati transparentnost, odgovornost i kontrola u upravljanju javnim preduzećima u BiH.

S tim u vezi, Centri civilnih inicijativa Vas pozivaju na trening za novinare i novinarke „Izvještaji o poslovanju javnih preduzeća u Bosni i Hercegovini“ koji će se održati u Mostaru 29.07.2022. (petak) u Hotelu Mostar (Kneza Domagoja bb) sa početkom u 09:20h.

Na treningu će biti predstavljeni ključni rezultati istraživanja Centara civilnih inicijativa o javnim preduzećima u BiH sa posebnim osvrtom na izvještaje o poslovanju javnih preduzeća, njihovu ulogu u procesu kontrole nad poslovanjem javnih preduzeća, uz prezentaciju legislativnog okvira i nalaza istraživanja o medijskom izvještavanju o javnim preduzećima i izvještajima o poslovanju.

Poseban akcent će biti na pružanju mehanizama novinarima i novinarkama za korištenje izvještaja o poslovanju javnih preduzeća u budućem radu.

Vrijeme
29. 07. 2022. u 09:20
29. 07. 2022. u 14:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close