Info vodič

Svečano potpisivanje ugovora sa sigurnim kućama

Info vodič

Svečano potpisivanje ugovora sa sigurnim kućama

Kategorija: Razno

Ukratko

Predstavnici Ujedinjenih naroda, Britanskog veleposlanstva i Violete upriličit će svečano potpisivanje ugovora o donaciji s predstavnicima osam sigurnih kuća u ponedeljak, 28.09.2020., s početkom u 12:00 sati u Hotelu Swissotelu Sarajevu, Vrbanja 1.

Svjesni problema sa kojima se sigurne kuće u Bosni i Hercegovini susreću u kontekstu pandemije COVID-19, te uzimajući u obzir izuzetnu važnost njihovog postojanja, rada i doprinosa društvu koje teži ka eliminaciji rodno zasnovane diskriminacije i svih oblika nasilja, Populacijski fond Ujedinjenih nacija (UNFPA), Britansko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini i društveno odgovorna kompanija Violeta d.o.o. su odlučili da podrže i olakšaju boravak korisnicama slijedećih sigurnih kuća, Vive žene iz Tuzle, Bolja budućnost iz Modriče, Udruženje Medica iz Zenice, Udružene žene iz Banja Luke, Fondacija Lara iz Bijeljine, Udruženje žena BiH iz Mostara, Žene sa Une iz Bihaća i Fondacija lokalne Demokratije iz Sarajeva.

Potpisivanjem ovog dokumenta korisnice sigurnih kuća dobit će financijsku podršku od UNFPA u iznosu od 63,000BAM i mobilne uređaje za Viber SOS liniju, 48,000 BAM od Vlade Ujedinjenog Kraljevstva, kao i higijenske potrepštine za godinu dana od bosanskohercegovačke kompanije Violeta d.o.o u iznosu od 30,000 BAM.

Na svečanom potpisivanju obratit će se Ingrid Macdonald, rezidentna koordinatorica UN u BiH, John Kennedy Mosoti UNFPA predstavnik za BiH, NJ.E. Matthew Field, britanski veleposlanik u BiH, Petar Ćorluka, predsjednik Upravnog odbora Violete, Dragana Petrić, predstavnica Fondacije „Lara“ iz Bijeljine i Jasna Zečević, predstavnica Vive Žene iz Tuzle.

 

 

Vrijeme
28. 09. 2020. u 12:00
28. 09. 2020. u 13:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close