Info vodič

Svečana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu

Info vodič

Svečana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Svečana sjednica Senata Univerziteta u Sarajevu kojom zaokružuju prosinačke dane i obilježavanje 70 godina Univerziteta u Sarajevu, a koja će biti upriličena u petak 27. prosinca od 10 sati u Svečanoj dvorani Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II).

Na Svečanoj sjednici Senata, uz prigodno obraćanje prof. dr. Rifata Škrijelja, rektora Univerziteta u Sarajevu, bit će uručena priznanja Univerziteta u Sarajevu. Na 37. sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu održanoj 23. prosinca donesene su odluke o dodjeli priznanjā Zahvalnica Univerziteta u Sarajevu i Plaketa Univerziteta u Sarajevu.

Zahvalnice će biti uručene:
· NJ. E. Nicola Minasi, veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini za dugogodišnju suradnju i doprinos radu i razvoju Univerziteta u Sarajevu, a naročito za podršku u realizaciji prestižnog ERMA programa.
· NJ. E. Hani Abdullah M. Mominah, veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije i Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije za izuzetan doprinos u radu i razvoju Univerziteta, a naročito u pogledu pomoći u financiranju, pripremi i realizaciji kapitalnog infrastrukturnog projekta 'Univerzitetska biblioteka'.
· Udruženje Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu za doprinos u radu i razvoju Univerziteta u Sarajevu.

U povodu obilježavanja 70 godina postojanja i rada Univerziteta u Sarajevu priznanje Zahvalnica Univerziteta u Sarajevu bit će dodijeljeno i dekanima Univerziteta u Sarajevu za akademski doprinos radu Senata Univerziteta u Sarajevu u mandatnom periodu 2016-2020. godina.

Vrijeme
27. 12. 2019. u 10:00
27. 12. 2019. u 12:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close