Info vodič

Svečana akademija povodom 70 godina Univerziteta u Sarajevu

Info vodič

Svečana akademija povodom 70 godina Univerziteta u Sarajevu

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Svečana akademija u povodu obilježavanja 70 godina Univerziteta u Sarajevu će biti upriličena 2. prosinca u Narodnom pozorištu Sarajevo sa početkom u 19 sati.

Sedamdeseti rođendan svake institucije prilika je da se zastane, pogleda u prošlost i osmisli njena bliža i dalja budućnost. Sedamdesetu godišnjicu Univerziteta u Sarajevu proslavljaju u vremenu značajnih reformi koje trebaju donijeti efikasnije i harmoniziranije funkcioniranje integriranog Univerziteta.

Program svečane akademije će započeti govorom rektora Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifata Škrijelja, nakon čega će biti prikazan kratki film o povijesti i razvoju Univerziteta u Sarajevu. Svečanost će biti nastavljena govorima zvanica, video porukama dva mlada znanstvenika, te upotpunjena kulturno-umjetničkim programom koji su pripremili profesori i studenti Muzičke akademije tog univerziteta.

Pojedincima, institucijama i organizacijama zaslužnim za izuzetna dostignuća, promociju i uspješan rad i razvoj Univerziteta u Sarajevu bit će uručena priznanja i nagrade.

Vrijeme
02. 12. 2019. u 19:00
02. 12. 2019. u 20:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close