Info vodič

Stolac: raskršće civilizacija

Info vodič

Stolac: raskršće civilizacija

Kategorija: Kultura

Ukratko

Pozivamo Vas na konferenciju za medije koja će se održati u ponedjeljak, 06. srpnja 2020. godine u prostorijama Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine u Sarajevu s početkom u 12.30 sati, povodom prezentiranja projekta "Stolac: raskršće civilizacija".

Fondacije Mak Dizdar započela je implementaciju ovog projekta u martu ove godine, s ciljem povećanja broja turističkih posjeta općini Stolac kroz stvaranje i promoviranje nove turističke rute koja uključuje kulturno-historijsko naslijeđe Stoca. U sklopu projekta predviđeno je niz aktivnosti: razvoj i postavljanje turističke signalizacije na području općine, kreiranje vizualnog i narativnog identiteta, outdoor i online marketinška kampanja s ciljem promoviranja Stoca kao turističke destinacije, edukativne radionice stručnih vodiča, promo event na Starom gradu Vidoškom, kao i otvaranje Centra za interpretaciju kulturne baštine, koji uskoro počinje s radom. 

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta za razvoj i promociju turizma Vijeća za regionalnu suradnju (RCC). Projekt financira Europska unija, a provodi RCC u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne kulturne i avanturističke turističke ponude.

Ruba Velagić, rukovodilac projekta "Stolac: raskršće civilizacija", Aldin Krgo, lokalni koordinator u Stocu, te Gorčin Dizdar, predsjednik Fondacije Mak Dizdar, predstavit će značaj aktivnosti koji se implementiraju u okviru projekta, uz premijerno prikazivanje promotivnih filmova Stoca, grada s bogatim kulturno-umjetničkim i historijskim naslijeđem i modrom rijekom Bregavom.

Vrijeme
06. 07. 2020. u 12:30
06. 07. 2020. u 14:00
Lokacija
Sarajevo

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close