Info vodič

Specijalni predstavnik PS OSCE-a za jugoistočnu Europu Guliyev u posjeti BiH

Info vodič

Specijalni predstavnik PS OSCE-a za jugoistočnu Europu Guliyev u posjeti BiH

Kategorija: Politika

Ukratko

Potpredsjedavajući Parlamentarne skupštine OSCE-a i specijalni predstavnik za jugoistočnu Europu, Azay Guliyev, boravit će u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini od 8. do 10. ožujka 2022. godine.

Cilj posjete Guliyeva je sagledati događanja u Bosni i Hercegovini i regiji, te ponovno istaći opredjeljenje OSCE-a za pružanje podrške nastavku dijaloga u svim segmentima društva, posebno na parlamentarnom nivou, u cilju pružanja poticaja pomirenju i oporavku zapadnog Balkana, te davanja doprinosa transformaciji i izgradnji demokratskih institucija.

Posjeta specijalnog predstavnika Guliyeva Bosni i Hercegovini dio je šire posjete regiji, koja će između ostalog obuhvatiti posjete Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori i Albaniji, planirane nešto kasnije tijekom ove godine.

Kako je iz OSCE-a najavljeno, tijekom posjete koja je najavljena prije mjesec dana, Guliyev će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH, Željkom Komšićem, Miloradom Dodikom i Šefikom Džaferovićem, s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Milošem Lučićem i s Uredom visokog predstavnika za BiH.

Također će biti upriličen susret i s predstavnicima zajedničkog kolegija Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Draganom Čovićem, Nikolom Špirićem, Bakirom Izetbegovićem, Denisom Zvizdićem, Nebojšom Radmanovićem i Borjanom Krišto.

Guliyev će se sastati i s predstavnicima političkih stranaka zastupljenih u Interresornoj radnoj grupi za izmjenu izbornog zakonodavstva, kao i s izaslanstvom Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a.

Vrijeme
08. 03. 2022. u 10:00
10. 03. 2022. u 20:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close