Info vodič

Seminar folklora Hrvata u BiH

Info vodič

Seminar folklora Hrvata u BiH

Kategorija: Kultura

Ukratko

Seminar folklora Hrvata u BiH ove se godine održava osmi put za redom u organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturno umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini (UHAKUD u BIH).

Seminar će se održati u Emaus centru, u Potocima kod Mostara od 25. do 28. srpnja, a podučavat će se pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata Sjeverne Hercegovine, Završja i Kupresa, kao i tradicijska glazbala Hrvata. Voditelj seminara je prof. Miroslav Šilić.

Polaznici seminara moći će odabrati jednu od tri ponuđene grupe: ples, glazbala (tradicijska ili tambure) i ganga. Paralelno sa seminarom folklora održava se i seminar za zborovođe pod vodstvom Bojana Pogrmilovića, glazbenog voditelja Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO.

Uoči samog službenog početka seminara, u četvrtak, 25. srpnja u 8:40 sati bit će organizirana i konferencija za medije na kojoj će se obratiti: predsjednik Udruge hrvatskih amaterskih kulturno - umjetničkih društava u BiH Vedran Vidović, stručni voditelj seminara Miroslav Šilić, glazbeni voditelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, jedan od predavača i voditelj seminara za zborovođe Bojan Pogrmilović.

Vrijeme
25. 07. 2019. u 09:00
25. 07. 2019. u 12:00
Lokacija
Mostar

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close