Info vodič

Sajam talijanskih univerziteta

Info vodič

Sajam talijanskih univerziteta

Kategorija: Obrazovanje

Ukratko

Veleposlanstvo Italije u Sarajevu najavljuje drugi Sajam talijanskih univerziteta u Bosni i Hercegovini koji će se održati u srijedu, 29. siječnja od 15 do 19 sati u hotelu 'Marriot' u Banja Luci.

Ove godine također, događaj je organiziran u suradnji sa privrednim društvom za studentsku orijentaciju 'Via Academica' i Fondacijom 'Mozaik' i omogućit će srednjoškolcima i studentima bosanskohercegovačkih univerziteta da se upoznaju sa univerzitetskim studijama koje nude neke od najprestižnijih talijanskih visokoškolskih ustanova i koje se izvode na engleskom i talijanskom jeziku.

Svoje prisustvo već su potvrdili Univerzitet 'La Sapienza' u Rimu, Univerzitet 'Cattolica del Sacro Cuore' u Milanu, Univerzitet komunikacija i jezika u Milanu (IULM), Europski institut za dizajn u Milanu (IED), Univerzitet 'Ca’ Foscari' u Veneciji, Univerzitet u Genovi, Univerzitet u Pizi i Univerzitet u Messini.

Svaki univerzitet će imati personaliziran štand na kome će posjetitelji moći pronaći informativne materijale i, sa predstavnicima svakog univerziteta-sudionika sajma, razmotriti detaljnije pitanja obrazovne ponude, olakšica i stipendija.

Vrijeme
29. 01. 2020. u 15:00
29. 01. 2020. u 19:00
Lokacija
Banja Luka

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close