Info vodič

Sajam kulinarske baštine CUHaCHA

Info vodič

Sajam kulinarske baštine CUHaCHA

Kategorija: Razno

Ukratko

Sajam kulinarske baštine "CUHaCHA" održat će u subotu, 17. prosinca, na platou iza Gimnazije Mostar od 13 do 16 sati, a u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Na sajmu će se moći probati jela pripremljena po tradicionalnim receptima. Također, u sklopu sajma bit će organizirana prezentacija Monografije kulinarske baštine, koja je izrađena u okviru projekta. Na ostalim štandovima, udruženja i poljoprivredni proizvođači iz županije prodavat će svoje proizvode, najavili su iz navedenog ministarstva.

Sajam je jedna od aktivnosti u okviru projekta "Unapređenje održivog razvoja turizma kroz kulinarsko naslijeđe - CUHaCHA" (Program Interreg IPA CBC Hrvatska - BiH - Crna Gora 2014. - 2020.).

Glavni cilj projekta je ojačati i očuvati identitet zajedničke kulinarske baštine programskog područja i pridonijeti razvoju turizma.

Vodeći partner projekta je Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA, a partneri na  projektu su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Općina Tivat i Zadarska županija.

Period implementacije projekta je od 15. kolovoza 2020. do 31. prosinca 2022. godine.

Projekt je sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a ukupan proračun projekta je 710.946,94 eura

Vrijeme
17. 12. 2022. u 13:00
17. 12. 2022. u 16:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close