Info vodič

Sadnjom drveća završava se ''Zid mira''

Info vodič

Sadnjom drveća završava se ''Zid mira''

Kategorija: Kultura

Ukratko

Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini i Srednja strukovna škola ''Silvije Strahimir Kranjčević'' obilježit će sadnjom drveća završetak aktivnosti pod nazivom ''Zid mira'', u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine u Livnu.

Aktivnost je započela 21. svibnja ove godine na Svjetski dan kulturne raznolikosti za dijalog i razvoj i uključivala je oslikavanje zida školskog dvorišta porukama mira i tolerancije. Završna faza aktivnosti je sadnja drveća u školskom dvorištu.

Cilj ove aktivnosti je da djeca srednjoškolskog uzrasta preveniraju svaki oblik nasilja prema drugom i drugačijem, te da se njeguju generacije koje su osjetljive na ove probleme.  Namjera je da se kroz ovu aktivnost potakne suradnja među učenicima, stvaranje prijateljstava i međusobnog uvažavanja. Osim toga, važno je utjecati i na mijenjanje svijesti u lokalnoj zajednici i osuđivanje nasilja i netrpeljivosti nad bilo kojim ljudskim bićem.

Pozivamo medije da snime izjave i kadrove sutra, u četvrtak, 10. lipnja 2021. godine, u 12:00 sati, u Srednjoj strukovnoj školi “Silvije Strahimir Kranjčević” na adresi Dinarina 2, Livno, poručili su organizatori.

 

Vrijeme
10. 06. 2021. u 12:00
10. 06. 2021. u 13:00
Lokacija
Livno

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close