Info vodič

Repriza predstave 'PRESUDA: TIHA LIKVIDACIJA'

Info vodič

Repriza predstave 'PRESUDA: TIHA LIKVIDACIJA'

Kategorija: Kultura

Ukratko

Večeras u okviru Ljeta u eMTeeM-u Mostarski teatar mladih publici nudi 99. reprizu predstave "PRESUDA: TIHA LIKVIDACIJA".

Posljednje izvedbe ove predstave igraju se pod motom Jurimo stotu, sa ambicijom da se stota repriza odigra do kraja avgusta ove godine kada počinje 45. Mostarski teatarski festival - Festival autorske poetike. Predstava se igra na Memorijalnoj sceni 2532 sa početkom u 20:30 sati i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera.

"Presuda: Tiha likvidacija" je autorski projekat Seada Đulića koja je igrana širom Bosne i Hercegovine, te Hrvatske i Srbije. Izvedena je na više festivala na kojima je i nagrađivana. Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.

Pozorišni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao: “Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva.

Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”.

Ako nemate straha čuti i ono o čemu se mnogi boje i misliti vidimo se večeras.

Vrijeme
08. 08. 2020. u 20:30
08. 08. 2020. u 22:30
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close