Info vodič

Registriranje za Race for the Cure

Info vodič

Registriranje za Race for the Cure

Kategorija: Sport

Ukratko

U Mostaru, dana 3.09.2022.godine u 11h ispred TC Mepas Mall Udruga „ Novi Pogled“ organizirat će registriranje za najveći društveno odgovorni događaj u Bosni i Hercegovini - Trku/šetnju za ozdravljenje "Race for the Cure" čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH.

Na ovaj način pridružit ćemo se Udruženjima pacijentica koja će širom Bosne i Hercegovine organizirati ovu aktivnost.

Kroz uplatu simbolične registracije od 10KM građani pomažu da se podiže svijest o karcinomu dojke te učestvuju u Trci/šetnji za ozdravljenje "Race for the Cure" koja će biti održana 25. septembra /rujna u Sarajevu u organizaciji „Think pink – Zajedno smo jedno“.

Nakon dvije pandemijske godine očekuje se 10 000 građana na ovom događaju. Kompletan iznos od registracija usmjerava se za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperiranu ženu.

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja.

U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju potporu ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju.

Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Vrijeme
03. 09. 2022. u 11:00
03. 09. 2022. u 12:00
Lokacija

Ostali info vodiči

Drag cursor here to close